Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gears of War-film in de maak

Wordt waarschijnlijk geen kopie van de games.

Gears of War krijgt zijn eigen film. Dat laat studiobaas Rod Fergusson van The Coalition in een livestream van Gears of War 4 weten.

Microsoft en Universal werken samen om de game te verfilmen. Het is volgens Fergusson niet het doel om het verhaal van de Gears of War-games te kopiëren. De betrokken partijen maken liever een goede Gears-film dan een film die helemaal trouw is aan de games.

De studiobaas geeft toe dat het project nog in een vroeg stadium verkeert. Zo is het nog niet bekend wie de tekst schrijft en wie de regisseur is.

Het is niet de eerste keer dat het idee voor een Gears of War-film naar buiten komt. In 2007 kocht New Line Cinema de rechten voor het maken van een film over de serie. Hierbij waren zelfs al een schrijver en producenten bekend. Het project is echter nooit afgemaakt.

Gears of War 4 komt op 11 oktober naar de pc en de Xbox One. Spelers van de oude Gears of War-games krijgen bonussen in Gears of War 4.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Kevin van den Essen avatar

Kevin van den Essen

Redacteur

Games zijn een belangrijk onderdeel van Kevins leven. Het bepaalde de keuze voor zowel zijn afgeronde ICT-opleiding als zijn huidige journalistieke opleiding. Als hij niet met games bezig is, luistert hij graag naar progressieve rockmuziek.

Reacties