Skip to main content

Meest opvallende gamereleases van augustus

Met Gear of War: Ultimate Edition, Until Dawn, Dishonored: Definitive Edition en meer.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Rare Replay

Releasedatum: 4 augustus 2015
Platform(s): Xbox One

De augustusmaand trappen we af met de release van Rare Replay. In zijn hoogtijdagen leverde de ontwikkelaar de nodige pareltjes af. Hoewel die mooie tijden alweer een poosje vervlogen zijn, brengt de studio wegens zijn dertigjarig bestaan Rare Replay op de Xbox One uit. In deze verzameling van dertig klassieke Rare-games kun je onder meer Perfect Dark, Banjo-Kazooie, Battletoads, Killer Instinct, Conker's Bad Fur Day en Viva Piñata verwachten. Donkey Kong Country en GoldenEye 007 schitteren in afwezigheid.

Bekijk op YouTube

Goat Simulator voor PlayStation-platformen

Releasedatum: 11 augustus 2015
Platform(s): PlayStation 3, PlayStation 4

Met een geit zoveel mogelijk schade aanrichten. De eigenzinnige geitensimulator was al speelbaar op de pc, Xbox 360, Xbox One, Android en iOS. Deze maand zijn de PlayStation 3- en PlayStation 4-bezitters aan de beurt. Alleen met een PlayStation Vita heb je wat te mekkeren (of juist niet?) aangezien de game niet voor Sony's handheld wordt uitgebracht. Ontwikkelaar Coffee Stain Studios voegt in beide consoleversies een GoatVR modus toe. Hierin bekijk je volgens Sony de wereld door de ogen van een geit. Hoe dit uiteindelijk uitpakt, is echter nog onduidelijk.

Bekijk op YouTube

Everybody's Gone to the Rapture

Releasedatum: 11 augustus 2015
Platform(s): PlayStation 4

De studio achter Amnesia: A Machine for Pigs (review) en Dear Esther (review) komt deze maand met een nieuwe game. Everybody's Gone to the Rapture is de eerste consolegame van The Chinese Room, die exclusief voor de PlaySation 4 uitkomt. De game speelt zich ruim dertig jaar na het apocalyps af en draait om de relatie tussen de weinige overlevenden. Sander verkent tijdens een hands-on sessie in Londen alvast het einde der tijden. Zijn Everybody's Gone to the Rapture preview lees je op de site.

Bekijk op YouTube

Gears of War: Ultimate Edition

Releasedatum: 25 augustus 2015
Platform(s): Xbox One

Sinds Microsoft de Gears of War-rechten van Epic Games heeft overgenomen, is de ontwikkeling van nieuwe games uit de serie bij The Coalition in handen. Gears of War: Ultimate Edition is de generale repetitie voor Gears 4, die volgend jaar uitkomt. De remaster van het origineel uit 2006 draait op de Xbox One op een resolutie van 1080p met 60 fps. Ook pc-gamers kunnen met de kettingzaag op de Lancer Assault Rifle een Locust openrijten. Gears of War: Ultimate Edition voor Windows is namelijk bevestigd, maar wanneer die versie precies uitkomt is nog niet duidelijk. Kenneth heeft alvast de Gears of War: Ultimate Edition bèta aan de tand gevoeld.

Bekijk op YouTube

Disney Infinity 3.0: Play Without Limits

Releasedatum: 27 augustus 2015
Platform(s): pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One, Android, iOS

Van Disney's toys to life-serie komt deze maand het derde deel uit. Disney Infinity 3.0 introduceert Star Wars-karakters zoals Luke Skywalker, Princess Leia Organa, Obi-Wan Kenobi en Darth Vader. De bijbehorende playsets Twilight of the Republic en Rise Against the Empire vinden plaats tijdens respectievelijk de nieuwe en de klassieke Star Wars-trilogieën. De derde playset is van de Pixar film Inside Out (Binnenstebuiten) en alle vijf de Emoties zijn speelbare figuurtjes. Breid je spel uit met losse figuren van Star Wars Rebels, Avengers: Age of Ultron, Frozen, Mulan en Tron. Alle figuren en playsets van de voorgaande twee Disney Infinity-games zijn te gebruiken met Disney Infinity 3.0.

Bekijk op YouTube

Until Dawn

Releasedatum: 28 augustus 2015
Platform(s): PlayStation 4

In augustus staat weer een vonkelnieuwe Gamescom met de nodige aankondigingen voor de deur. Tijdens de vorige editie van de gamesbeurs is Until Dawn voor de PlayStation 4 onthuld, die eigenlijk exclusief voor PlayStation 3 ontwikkeld zou worden. In de horrorgame zitten acteurs uit onder meer Agents of S.H.I.E.L.D., Heroes en Night at the Museum. Acht vrienden zitten op een heuvel genaamd Blackwood Pines vast, maar is het nog maar de vraag of ze allemaal levend de credits halen.

Bekijk op YouTube

Dishonored: Definitive Edition

Releasedatum: 28 augustus 2015
Platform(s): PlayStation 4, Xbox One

Tijdens de afgelopen E3 is Dishonered 2 aangekondigd, die ergens in de lente van 2016 uitkomt. PlayStation 4- en Xbox One-bezitters kunnen deze maand alvast met de remaster van het eerste deel aan de slag. Naast de gebruikelijke audiovisuele opknapbeurt bevat de game de downloadbare uitbreidingen Dunwall City Trials, The Knife of Dunwall, The Brigmore Witches, en het Void Walker's Arsenal. De game kost 39,99 euro. Als je echter het origineel in bezit hebt, kun je Dishonored: Definitive Edition met korting krijgen.

Devil's Third

Releasedatum: 28 augustus 2015
Platform(s): Wii U

Met zijn lange haren en zonnebril op lijkt Tomonobu Itagaki meer op een rockster dan op een ontwikkelaar. De excentrieke Japanner is onder meer verantwoordelijk voor meerdere Dead or Alive- en Ninja Gaiden-games, maar werkt sinds zijn vertrek bij Team Ninja aan Devil's Third. De game zit vol harde actie en lijkt daarmee uit een ander vaatje te tappen dan het gemiddelde aanbod op de Wii U. Inmiddels is bekend dat de game niet meer exclusief voor de Wii U wordt uitgebracht. Er komt namelijk een free-to-play Devil's Third op de pc.

Bekijk op YouTube

Read this next