Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pokemon Trading Card Game: Scarlet and Violet - Temporal Forces preview

Ancient en Future.

Het is onvoorstelbaar wat een succes Pokémon Trading Card Game is geweest. Het kaartspel blijft de ene uitbreiding naar de andere krijgen, en deze voegen steeds een fantastische extra laag strategie toe. Aan diepgang geen gebrek, en de uitbreiding Scarlet and Violet - Temporal Forces bewijst dat er nog veel rek zit op de formule dankzij ACE SPEC kaarten, Paradox Pokémon, en Ancient Pokémon. Maar bovenal is dit visueel een prachtige toevoeging aan je bestaande ‘deck’.

De meest ingrijpende toevoeging op vlak van spelverloop zijn de ACE SPEC kaarten. Als je al een tijdje meedraait in het circuit, dan herinner je je misschien nog dat deze krachtige Trainer kaarten in 2012 al eens geïntroduceerd werden toen Pokémon TCG nog in diens Black & White fase zat. Deze kaarten kunnen het verloop van een wedstrijd grondig omgooien. Denk daarbij aan de geweldige Master Ball-kaart. Je kunt echter maar een enkele ACE SPEC kaart in je deck hebben, waardoor de invloed toch nog een beetje getemperd wordt.

Pokémon TCG Scarlet and Violet - Temporal Forces

Paradox Pokémon werden onlangs toegevoegd in de videogame-versies van Pokémon Scarlet and Violet. Je ziet daarbij ofwel de Ancient-versie (een soort primitieve vorm van hedendaagse Pokémon ), ofwel de Future-versie (een futuristische vorm van hedendaagse Pokémon). Je kunt je bij deze verwachten aan Gouging Fire ex and Iron Boulder ex als belangrijke nieuwe toevoeging aan het kaartspel.

De toevoeging van deze Paradox Pokémon zorgt voor belangrijke strategische veranderingen. De Ancient Pokémon in het bijzonder delen enorm veel schade uit, terwijl Future Pokémon zich goed lenen tot een creatieve, slimme aanpak. Pokémon Trading Card Game heeft nog nooit zoveel opties gehad om het spel volledig naar jouw eigen hand te zetten.

Pokémon TCG Scarlet and Violet - Temporal Forces

Visueel is er ook heel wat om van te smullen. Illustration Rares zijn prachtige tekeningen die tonen hoe Pokémon met andere Pokémon interacties hebben. Je kunt genieten van Grotle die door een veld loopt samen met Marill en Starly, en van Ghastly en een heleboel Ghost-type Pokémon die samen een donkere stad onveilig maken. Maar de echte ster van de show zijn wat ons betreft Deerling and Sawsbuck die via twee nieuwe Illustration Rares perfect tonen waarom ze bekend staan als Season Pokémon: deze kaarten tonen de weelde aan kleuren in de verschillende seizoenen. Deze kaarten vormen de bekroning op je deck.

De beste manier om van deze uitbreiding te genieten is uiteraard via de Pokémon TCG: Scarlet & Violet - Temporal Forces Pokémon Center Elite Trainer Box. Je kunt deze kopen in een uitvoering met Walking Wake of Iron Leaves. Bij aankoop krijg je de volgende inhoud:

 • 11 Pokémon TCG: Scarlet & Violet - Temporal Forces booster packs
 • 1 full-art foil promo kaart met Flutter Mane of Iron Thorns en het Pokémon Center logo
 • 1 full-art foil promo kaart met Flutter Mane of Iron Thorns
 • 65 card sleeves met Walking Wake of Iron Leaves
 • 45 Pokémon TCG Energy kaarten
 • Een gids voor de Scarlet & Violet - Temporal Forces uitbreiding
 • 6 damage-counter dobbelstenen
 • 1 coin-flip dobbelsteen
 • 2 ‘condition markers’ van plastic
 • Een doos inclusief 4 indelingen om alles te organiseren
 • Een code voor Pokémon Trading Card Game Live
Pokémon TCG Scarlet and Violet - Temporal Forces

Het staat buiten kijf: Pokémon Trading Card Game doet het fantastisch. De regelmatige stroom aan expansions zorgt voor een game die elke paar maanden nóg meer diepgang krijgt. Temporal Forces voegt heel wat extra strategische opties toe, maar bovenal is dit ook een prachtig vormgegeven uitbreiding.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Pokémon Trading Card Game Live

Android, iOS, PC, Mac

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.
Reacties