'XCOM 2 ondersteunt geen gamepad'

Firaxis Games focust op pc-ervaring.

Ontwikkelaar Firaxis Games wil XCOM 2 niet meteen met ondersteuning voor een gamepad uitbrengen. Wellicht volgt dit later.

XCOM 2 komt exclusief voor de pc uit, terwijl de voorganger XCOM: Enemy Unknown op de PlayStation 3 en Xbox 360 uitkwam. De studio heeft een visie voor XCOM 2 die volledig rond de exclusiviteit van de pc-versie draait.

"Voor de sequel hadden we allemaal heel ambitieuze doelstellingen," vertelt creatief directeur Jake Solomon aan IGN. "We hadden al onze expertise nodig, en die ligt bij de pc. Tijdens onze vergaderingen vragen we ons altijd af wat de ervaring op de pc is."

Daarom verschillen de gebruikersinterface en de besturing van de ervaring met een gamepad. De gebruikersinterface wordt compacter om met een muis te klikken, terwijl de tekst op de pc ook kleiner mag zijn.

Daarnaast sluit Solomon een consoleversie niet volledig uit: "We zijn er niet tegen, maar dat bespreken we momenteel helemaal niet."

Eerder deze week had Firaxis XCOM 2 met releasedatum onthuld. De game komt in november voorlopig alleen naar Linux, Mac en de pc en krijgt ondersteuning voor mods.

Meer over XCOM 2 weten: lees dan onze XCOM 2 tips en XCOM 2 cheats.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Nathan Van Coillie

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread