XCOM 2

XCOM 2 doet er alles aan om gewenning te voorkomen. Het resultaat is een onvoorspelbaar meesterwerk.

Belangrijke events

Week-eindbazen #14

Wat spelen we dit weekend?

De eerste week van de paasvakantie is ten einde. Tijd dus om in het weekend dubbel en dik aan het gamen te slaan! Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Week-eindbazen #43

Wat spelen we dit weekend?

De herfstblaadjes dwarrelen weer van de bomen, dus dat is een goed excuus om jezelf met een stapel games op te sluiten. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan.

FeatureDe beste games van 2016

14 games die de Essentieel-badge kregen.

2016 was opnieuw een fantastisch jaar voor gameliefhebbers. Bijna elke maand kwam er een absolute topper uit. Of het nu volledige nieuwe games of sequels van succesvolle reeksen zijn; heel wat titels verdienen je aandacht. Maar wat zijn nu echt de allerbeste games van 2016? Wij zetten voor jou alle games op een rijtje die in onze reviews de felbegeerde Essentieel-badge kregen.

XCOM 2 - Cheats en Console Commands

God mode, resources en upgrades.

Het feit dat je op deze pagina beland bent, bevestigt nogmaals hoe moeilijk XCOM 2 is. Als onze uitgebreide XCOM 2 tips nog niet genoeg waren om de aliens hun Avatar Project te dwarsbomen, hebben we hier alle XCOM 2 cheats op een rijtje gezet. Soms heb je gewoon geen zin om te blijven falen.

XCOM 2 review - Pluralis Majestatis

XCOM 2 is oneerlijk. Ontwikkelaar Firaxis heeft er echter nooit een groot geheim van gemaakt dat zijn nieuwste game niet altijd even aardig is. Zo is de verhaallijn van de game gebaseerd rond het idee dat je er in voorganger XCOM: Enemy Unknown niet in bent geslaagd om een invasie van buitenaardse wezens af te slaan. XCOM 2 start twintig jaar na deze beschamende nederlaag. De mensheid is vermorzeld, een coalitie van aliens regeert met ijzeren vuist en het XCOM-team is tot een minuscule guerilla-beweging verworden. Aan jou de taak om zowel jouw teams als de mensheid in ere te herstellen en het buitenaardse tuig van het galactische gazon weg te jagen. Dat klinkt als een onmogelijke opgave, maar slimme toevoegingen laten zien dat een underdogpositie ook zo zijn voordelen heeft.

Dat is het duidelijkst zichtbaar in de manier waarop je gevechten aangaat. In Enemy Unknown was je dikwijls op zoek naar kleine groepjes aliens die in een verre uithoek van de wereld een boerderij terroriseerden. In XCOM 2 zijn de rollen omgedraaid. Jij bent ditmaal het storend element, de agressor die op onverwachte momenten de openbare orde verstoort. Dit tactische voordeel heet Concealment, een soort onzichtbaarheidsmantel die je in staat stelt om verrassingsaanvallen op de ADVENT-troepenmacht van de aliens uit te voeren. Je begint vrijwel elk gevecht in Concealment, wat je altijd het gevoel geeft dat je een streepje voor op je tegenstanders hebt. Concealment speelt bovendien fantastische nieuwe tactieken in de kaart die in Enemy Unknown niet mogelijk waren.

Zo kan het volgende scenario zich op verschillende momenten voordoen. Drie van je vier XCOM-soldaten hebben zich in een vervallen flatgebouw verschanst, met hun wapentuig in de aanslag om een patrouille van ADVENT-troepen te verslaan. De vijand is zich totaal niet bewust van het feit dat je zo dichtbij bent. Het is wachten op de sluipschutter van het team, die zich op het dak van een nabijgelegen huis heeft verstopt. De sluipschutter legt aan en vermorzelt de Sectoid-leider van de patrouille met één schot. Je overige teamleden komen vervolgens één voor één in actie en maaien de overgebleven vijanden vakkundig neer. De laatste symfonie van je orkest des doods is voltooid. Niets is beter dan een perfect uitgevoerd plan.

Lees meer...

FeatureGame releases van 2016 om in de gaten te houden

Het belooft een mooi gamejaar te worden!

Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe game releases. De periode van goede voornemens inlossen, is dan ook aangebroken. Als geld opzij zetten een daarvan is, wordt 2016 het jaar waarin je discipline flink op de proef wordt gesteld. Hoewel er nog tal van games in de pijplijn zitten, zijn er namelijk al de nodige aangekondigd. Het komende jaar belooft een mooi jaar met veel potentiële toppers te worden. Hoogtijd om de 25 meest belovende, reeds aangekondigde games van 2016 voor je op een rijtje te zetten.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 35

Met FIFA 16, XCOM 2, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Release XCOM 2 uitgesteld

Tot februari 2016.

De release van XCOM 2 is tot 5 februari 2016 uitgesteld, zo melden ontwikkelaar Firaxis Games en uitgever 2K Games op de officiële gamewebsite.

FeatureXCOM 2 vecht tegen voorspelbaarheid

De herovering van een buitenaardse aarde.

In de meeste verhalen verslaan de helden de slechterik aan het eind van het eerste deel, om het vervolgens in het tweede deel tegen een nieuwe vijand op te nemen. XCOM 2 gaat er echter van uit dat het XCOM-team uit XCOM: Enemy Unknown er niet in is geslaagd om een invasie van buitenaardse wezens af te slaan. De strijd is gestreden, de helden hebben verloren en alle hoop is nagenoeg vervlogen. De mensheid is verworden tot een onderworpen ras dat op een wereld woont die niet meer de zijne is. Ontwikkelaar Firaxis wil dit uitgangspunt gebruiken om zo een game te maken die er zowel vertrouwd als vervreemdend uitziet.

Nieuwe gameplaytrailer XCOM 2 toont mobiel hoofdkwartier

Ontwikkelaar Firaxis brengt een nieuwe trailer voor XCOM 2 uit.

In het filmpje wordt een rondleiding door de Avenger gegeven, het nieuwe mobiele hoofdkwartier van XCOM. Zo wordt onder andere uitgelegd hoe research in de game werkt. De trailer laat tevens zien dat het nu mogelijk is om de wapens van XCOM-soldaten een andere kleur te geven.

XCOM 2 speelt zich twintig jaar na de gebeurtenissen van de eerste XCOM af. De aliens hebben inmiddels de aarde veroverd en het XCOM-team is gereduceerd tot een kleine verzetsgroep. Een belangrijk onderdeel van XCOM 2 is het vinden en rekruteren van nieuwe verzetsleden, om zo de buitenaardse vijand te verdrijven.

Lees meer...

Eerste gameplay beelden XCOM 2 opgedoken

Ontwikkelaar Firaxis toont de eerste gameplaybeelden van XCOM 2. De studio onthult de beelden tijdens een interview met gamesite IGN.

In de trailer is te zien hoe een groepje mensen probeert om een standbeeld op te blazen. Eerder raakte al bekend dat je in XCOM 2 vecht tegen een buitenaardse bezettingsmacht. Deze is in de demo onder andere aanwezig in de vorm van een slang-alien en een gemuteerde berserker.

XCOM 2 is eerder deze maand officieel aangekondigd. De game komt in november uit voor de pc.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 23

Met onder andere Fallout 4, XCOM 2 en de Steam Controller.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de