Vrouwelijke Cid duikt op in Final Fantasy XV Jump Festa 2015-trailer

Nieuwe gameplay-beelden vol spoilers.

Het terugkerende Final Fantasy-personage Cid is in Final Fantasy XV voor de eerste keer een vrouw. Dat blijkt uit de Final Fantasy XV Jump Festa 2015-trailer, die Square Enix zojuist heeft uitgebracht.

Cid heet in Final Fantasy XV Cidney. Ze speelt geen grote rol in het verhaal maar lapt je auto op, die een belangrijk onderdeel is van de gameplay. Daarmee rijd je zelf door de open spelwereld. Traditiegetrouw blijft 'Cid' wel een monteur.

In de trailer is ook te zien hoe je vrij door een stad kunt lopen. Daar vind je onder meer hotels en winkels. De stad is 'naadloos' in de rest van de wereld verwerkt en wordt niet onderbroken door laadtijden, verklaart regisseur Hajime Tabata later in een vraaggesprek (via Kotaku).

In de trailer is tevens een oude bekende summon te zien, Titan. Volgens Tabata moet je de wezens die je kan oproepen altijd eerst verslaan. Daarna pas kun je ze zelf gebruiken. In een eerdere trailer was al te zien hoe Leviathan een stad onder water zette.

Kampvuren spelen in Final Fantasy XV een grote rol, vergelijkbaar met Dark Souls. Door hier uit te rusten, zet je je ervaringspunten om in levels. Als je te lang doorgaat zonder te slapen worden je personages moe, wat gevolgen heeft voor hun vaardigheden tijdens gevechten.

Tot slot zegt Tabata nog dat alleen hoofdrolspeler Noctis magie kan gebruiken, omdat dat bij het verhaal hoort. Er wordt wel een systeem ontwikkeld waarmee je teamleden magische krachten van je kunnen 'lenen.'

Advertentie

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread