Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Square Enix annuleert meeste Final Fantasy 15 DLC

En regisseur stapt op.

Square Enix annuleert driekwart van de downloadbare uitbreidingen voor Final Fantasy 15 die in het verleden wel zijn aangekondigd. Episode Aranea, Luna en Noctis zijn niet meer in ontwikkeling. Enkel Episode Ardyn komt nog uit. Deze DLC staat gepland voor maart 2019.

Regisseur Hajime Tabata stapt daarnaast op bij Square Enix. Hij nam in 2014 het stokje over van Tetsuya Nomura, de game was toen al acht jaar in ontwikkeling. Eerder als het in 2006 aangekondigde Final Fantasy Versus 13. In 2013 werd bekend dat de game als Final Fantasy 15 zou uitkomen. Tabata neemt vrijwillig ontslag omdat hij zich wil focussen op een nieuw project, waarvor hij zelfstandig een bedrijf opricht.

Verder is bekengemaakt dat de multiplayer-modus van Final Fantasy 15 op 12 december wordt uitgebracht als standalone-versie. Je hebt de hoofdgame dan niet meer nodig om 'Comrades' te spelen. Er staat op die datum ook een cross-over met Final Fantasy 14 gepland.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties