Skip to main content

Week-eindbazen #10

Wat spelen we dit weekend?

Yvo is terug van weggeweest en hij heeft gelijk een hele stapel games meegenomen. Tijd om het plastic met de tanden van de hoesjes te scheuren. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Yvo - Weekendje jagen

The Witcher 3, The Last Guardian en inmiddels ook Shadow of the Colossus liggen ongeduldig in hun cellofaantje op mij te wachten om uitgepakt te worden. Maar wat moet ik in godsnaam kiezen? Dan maar Hunt: Showdown, een nieuwe first-person shooter van niemand minder dan Crysis-ontwikkelaar Crytek die sinds kort in Steam Early Access zit. Het lijkt tot dusver op een Monster Hunter-achtige variant op het populaire battle royale-genre, dus ik ben sowieso enthousiast.

Maarten - Rouwt om een vriend

Mijn immer aanzwellende backlog ten spijt heb ik deze week Warframe voor een tweede keer gedownload. Waarom voeg ik in godsnaam een game met quasi oneindige speelduur toe wanneer ik nog zo veel andere moet afwerken? De Plains of Eidolon-uitbreiding zit daar voor iets tussen; dat ik de onfortuinlijke hongerdood van m'n kubrow heb verwerkt nog veel meer. Tip van een rouwige 'verwaarlozer': plaats je intergalactische huisdier altijd in stasis wanneer je voor lange tijd offline gaat. Als ik viervoeters wil doden, speel ik wel Monster Hunter.

Nathan - Kan geen schoon schip maken

Vorig weekend had ik het voornemen om een paar games eindelijk uit te spelen. Dat is uiteraard niet gelukt. De hoofdredactie heeft me namelijk twéé games in een keer in de schoot geworpen om te recenseren. Dus nu zit ik in Surviving Mars van Paradox Interactive traag maar gestaag een goed functionerende kolonie uit te bouwen. 't Is een citybuilder met een scifi-inslag, maar het aantal uren dat erin kruipt, blijft hetzelfde: veel. Daarnaast ga ik de bloederige fantasytour op met Vermintide 2. Voorlopig kan ik wel genieten van Skaven-ratten de kop inbeuken. Beide reviews lees je binnenkort op onze site. Negeer dat stukje sluikreclame, en geniet net als ik van je weekend.

Michiel - Boybands en Lords of Cinder

Final Fantasy 15 is eindelijk uit voor de pc, dus dit weekend verken ik samen met Noctis en zijn boyband de wondermooie wereld van Eos. Veel tijd voor andere games blijft er waarschijnlijk niet over, want Final Fantasy 15 is gigantisch. Bovendien heb ik de neiging om in dit soort games volledig te verdwalen in allerhande nutteloze nevenactiviteiten zoals vissen en koken. Uiteraard probeer ik om tussendoor toch nog ergens een gaatje te vinden om mijn tocht door Dark Souls 3 verder te zetten. Na 35 uur ben ik nog steeds volledig gepassioneerd door de game, dus de kans is reëel dat ik deze keer wel de eindmeet haal.

Marcel - Rottend vlees

Een paar dagen geleden heb ik een virus opgelopen. Maak je niet druk. Het is niets ernstigs. Integendeel, na een paar jaren van vermoeidheid ontvang ik het met open armen. Nu ik voor een zacht prijsje Dying Light: The Following heb opgepikt werk ik mij weer een weg door de massahysterie, genaamd de zombieapocalyps. Heer-lijk! Ik stomp, schiet en spring mij een weg door het met rottende lijken overlopen Harran. Daar klim en klauter ik als een echte acrobaat van dakgoot naar lantaarnpaal naar treincabine. Daarnaast speel ik nog altijd The Final Station. Je raadt het al. Ook een game waarin een virus de wereld terroriseert. Welkom terug, zombievirus.


Read this next