Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Final Fantasy 15 krijgt DLC tot in 2019

Nog 4 episodes gepland.

Square Enix brengt nog tot in 2019 nieuwe downloadbare uitbreidingen uit voor Final Fantasy 15, waarvan er dit jaar drie op het programma staan. Dat verklaren de producenten van de game in een interview met de Japanse site Dengeki Online.

Iedere uitbreiding is een nieuwe 'Episode', waarin één personage centraal staat. In de eerstvolgende DLC is dat de slechterik Ardyn. Online wordt gespeculeerd dat een van de andere episodes focust op Luna.

Volgens regisseur Hajima Tabata waren er altijd al plannen voor nog drie verhalende uitbreidingen. Gaandeweg is besloten om er toch vier van te maken, en meer tijd uit te trekken om iedere episode te optimaliseren.

Eerder kwamen er al drie episodes voor Final Fantasy 15 uit. In Episode Gladiolus, Prompto en Ignis speel je als de drie kameraden van hoofdrolspeler Noctis en zie je bepaalde gebeurtenissen uit de hoofdgame vanuit hun ogen.

In de standaard-game selecteer je de DLC in het hoofdmenu. Maar in de aankomende Final Fantasy 15: Royal Edition zijn de verhalen op een natuurlijkere wijze in de game verwerkt. Alle DLC tot dusver maakt er deel van uit.

Square Enix maakte kortgeleden nog bekend dat er een gratis Final Fantasy 15 pc-demo in de maak is. Wie een pre-order plaatst voor deze editie, krijgt toegang tot een Gordon Freeman-outfit.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties