Pokémon Go viert vijfde verjaardag

Blaast vijf Litwicks uit.

Het populaire Pokémon Go vierde op 6 juli zijn vijfde verjaardag. Dat onthult Niantic via de officiële website van de game.

Niantic viert die verjaardag met een speciale Pikachu die in de lucht wordt gehouden door vijf ballonnen. Geluksvogels krijgen daarnaast niet alleen de kans om een Shiny Darumaka en Mythical Shiny Meltan te vangen, maar ook om mee te doen aan de Collection Challenge en een Jump-Start Special Research. Alle festiviteiten lopen nog tot en met donderdag 15 juli om 20:00 uur.

Pokémon Go zorgde ondertussen al voor een totale omzet van vijf miljard dollar. Daarnaast zie je in een grafiek van de datawebsite Sensor Tower dat spelers in 2020 meer dan 1,3 miljard dollar uitgaven in de game. Die trend lijkt zich door te zetten, want momenteel staat de halfjaarlijkse uitgaventeller van 2021 al op 642 miljoen dollar, oftewel de helft van die van 2020.

Pok__Go5Y

Die cijfers worden vooral gegenereerd in de Verenigde Staten. Daar is Pokémon Go de mobiele game met de meeste omzet. Maar liefst 36,6 % van de totale omzet wordt daar gemaakt. Japan staat op de tweede plaats met 32 % en Duitsland doet het met zijn derde plaats en 5,4 % ook niet slecht.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread