Mede-studiohoofd The Chinese Room legt functie neer

Legt in blog uit waarom.

Het mede-studiohoofd van The Chinese Room Jessica Curry legt haar functie neer. Dat laat ze weten in een blog, waarin ze ingaat op haar keuze. Als redenen haalt ze haar ziekte, problemen met uitgevers en seksisme in de gamesindustrie aan.

"Zoals je jullie misschien weten, lijd ik aan een progressieve ziekte," zo zegt Curry. Ik ga er op achteruit en dat is een feit - geen medicatie, mindfulness, positief of accupunctuur kan dat verhelpen."

"Deze zomer dreef ik mezelf tot het uiterste om Everybody's Gone To The Rapture af te werken. In juni werd ik in Los Angeles echter ernstig ziek. Ik voelde me zo slecht dat ik werkelijk dacht dat ik in een doodskist zou terugkeren naar huis."

Curry vertelt ook hoe het voor haar was om met een uitgever samen te werken (in dit geval: Sony voor de release van Everybody's Gone To The Rapture).

"Veel van de stress werd veroorzaakt door de giftige manier waarop we werden behandeld. Ik wil mezelf met eerlijke, open en vertrouwenswaardige mensen omgeven."

Ten slotte heeft ze het over het seksisme in de gamesindustrie.

"Ik dacht dat ik sterk genoeg was om een voortrekker te zijn en te bewijzen door talent en hard werk dat ook vrouwen een belangrijke rol hebben. Toch is dit een gevecht dat ik niet kan winnen. Ik laat de strijd over aan jongere en fittere mensen dan mezelf."

Curry blijft echter werken bij de studio als componiste en bedrijfsleider. Ze houdt zich echter afzijdig van de daadwerkelijke ontwikkeling van nieuwe games.

jc

Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread