Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 18

Met onder andere Call of Duty: Black Ops 3 en de gratis PlayStation- en Xbox-games in mei.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Nieuws

PlayStation 4 wereldwijd 22,3 miljoen keer verkocht
Ondanks dat Sony in slecht weer verkeert, kan het moederbedrijf wel tevreden naar de gaming-divisie kijken. De PS4's gaan namelijk als warme broodjes over de toonbank.

Call of Duty: Black Ops 3 met trailer onthuld
Het nieuws lekte vorige week al uit, maar de nieuwste Call of Duty-game is nu officieel een feit. Bekijk de trailer op onze site!

Konami staakt ontwikkeling Silent Hills
Het blijft onrustig achter de schermen bij Konami. P.T. gespeeld? Dan is dat gelijk het laatste wat je van Silent Hills hebt gezien.

Dit zijn de gratis games voor PlayStation Plus in mei
Heb je een PlayStation Plus-abonnement? Dan kun je vanaf 6 mei weer gratis de nodige games downloaden.

Dit zijn de gratis games voor Xbox Live Gold in mei
Ook Xbox 360- en Xbox One-bezitters kunnen komende maand weer gratis een aantal games downloaden. Met in mei onder meer 'an offer you can't refuse'.

Productie van Assassin's Creed film start in september
Het duurt nog even voordat de film in de bioscopen draait, maar de productie van de Assassin's Creed film start in september.

Yooka-Laylee is grote hit op Kickstarter
Binnen 40 minuten bak je lasagna in de oven of rijd van je van Antwerpen naar Den Bosch. Of je haalt gewoon even op Kickstarter 175.000 pond binnen voor de spirituele opvolger van Banjo-Kazooie.

Dead Island 2 uitgesteld tot 2016
Uncharted 4, The Legend of Zelda, Quantum Break... En nu ook Dead Island 2. Een doekje voor het bloeden dan: 2016 belooft in ieder geval alvast een mooi gamejaar te worden.

Bekijk op YouTube

Reviews

Code Name: S.T.E.A.M. review
Hoe brengt de Advance Wars- en Fire Emblem-studio het met Code Name: S.T.E.A.M. er vanaf? Nintendofiel Bert is de beroerdste niet en gaat in zijn review op onderzoek uit.

Animal Crossing × Mario Kart 8 DLC review
Na Link stappen nu ook enkele Animal Crossing-personages in een kart. Randolf gaat in de tweede en tevens laatste DLC van Mario Kart 8 met de nieuwe banen aan de slag.

Crypt of the Necrodancer review
Crypt of the Necrodancer balanceert perfect tussen frustratie en euforie. Lees in Berts review wat hij daarmee bedoelt.

Tropico 5 voor PlayStation 4 review
Gijs speelt voor dictator op de PlayStation 4. De rol als El Presidente lijkt hem op zijn lijf geschreven, maar hoe pakt de citybuilder uit op een spelcomputer?

Convoy review
Convoy haalt zijn inspiratie uit de post-apocalyptische woestenijsetting van de Mad Max-films. Hoe dat allemaal uitpakt, lees je in de review van Derek.

The Evil Within - The Consequence DLC review
The Consequence is het vervolg op The Assignment. Sander gaat als Juli Kidman op zoek naar antwoorden op vragen die hem al maanden achtervolgen en sluit zo The Evil Within af.

Bekijk op YouTube

Previews

The Witcher 3 is de Game of Thrones onder de RPG's
Er liggen voor donkere fantasy-liefhebbers heerlijke maanden in het vooruitzicht. Carl blikt alvast vooruit op de derde The Witcher-game.

Shadow of the Beast is een bloederige jeugdfantasie
Sander vloog naar Londen en kreeg daar een PlayStation 4-controller in zijn handen geduwd. De preview van deze 2D hack-and-slasher lees je hier op Eurogamer Benelux.

Het einde der tijden in Everybody's Gone to the Rapture
Rondwandelen, kijken en luisteren in first-person-perspectief. Everybody's Gone to the Rapture komt van de makers van Dear Esther.

Terug naar het beloofde land van Journey op de PS4
PlayStation 3-game Journey krijgt dit jaar een grafische update en komt naar de PlayStation 4. Sander speelde de game alvast tijdens de PlayStation Digital Gaming Showcase in Londen.

Bekijk op YouTube

Overige

Meest opvallende gamereleases van mei
Nieuwe maand, nieuwe games. Bekijk hier de meest opvallende gamereleases van mei. Met dit keer onder meer The Witcher 3: Wild Hunt, Project CARS en Final Fantasy X / X-2 HD Remaster.

De beste GTA 5 mods voor pc
Een wekelijks overzicht van de beste pc mods voor Grand Theft Auto V. Dat zou best handig zijn, vind je niet? Graag gedaan!

Bekijk op YouTube

Read this next