Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

8 games die dringend een sequel verdienen

Maar die er waarschijnlijk nooit komt.

Veel gamers vinden dat hun hobby tegenwoordig door een overvloed aan sequels wordt geteisterd. De markt wordt door bekende merken en franchises gedomineerd. Allemaal om van de herkenning en de kwaliteit van de voorgangers in de serie te profiteren. Volgens critici gijzelt dit de instroom van nieuwe en innovatieve ideeën.

Maar alle vervolgen op één hoop gooien, is oneerlijk. Denk bijvoorbeeld aan Uncharted 2, Mass Effect 2 en Assassin's Creed 2. Stuk voor stuk titels die het origineel ver overtroffen. Of neem GTA 5, dat door vele als de beste game van een generatie wordt beschouwd.

Bovendien is er nog een andere zijde aan het verhaal. Doorheen de geschiedenis hebben heel wat games, ondanks lof in de media en groot potentieel, nooit een vervolg gekregen. De redenen hiervoor zijn divers, maar meestal zijn lage verkoopcijfers of het sluiten van een studio doorslaggevend.

Op de volgende pagina's vind je games die een vervolg verdienen, maar er nooit één hebben gekregen.

Natuurlijk zijn de geselecteerde games maar het op topje van de ijsberg. Op welke sequel zit jij al jaren te wachten? En nee, Half-Life 3 is geen geldig antwoord.