Assassin's Creed Syndicate onthuld met trailer en releasedatum

Londen, 1868.

Ubisoft kondigt vandaag Assassin's Creed Syndicate aan. De PlayStation 4 en Xbox One-versie komen uit op 23 oktober, de releasedatum van de pc-versie staat buiten 'herfst 2015' nog niet helemaal vast.

Assassin's Creed Syndicate speelt zich af tijdens de Industriële Revolutie te Londen, in het jaar 1868. Je neemt de rol aan van Jacob Frye en zijn zus Evie, die beide speelbare personages zijn en onderdeel uitmaken van de straatbende The Rooks. In de aankondigingstrailer is alleen Jacob in actie te zien.

Jacob en Evie sporen de arme arbeidersklasse aan om de onderdrukking van de rijkere klasse te stoppen. Londen bestaat daarbij uit zes buurten, die je elk kan overnemen door de leiders ervan te verslaan.

De stad is ongeveer 30 procent groter dan het Parijs van Assassin's Creed Unity. Om er snel doorheen te raken, spelen voertuigen een grote rol. Zo kun je in koetsen rijden, waar je jezelf ook in kan verstoppen of op vechten. Stoomtreinen maken hier tevens deel van uit.

Een andere nieuwe manier om snel van de ene plek naar de andere te komen, is de 'rope launcher' (touwpistool in het Nederlands). Vanuit je pols schiet je een touw, waarmee je van de grond bovenop een dak kan komen. Je kan er ook mee van het ene dak naar het andere slingeren.

Het vechtsysteem is volgens Ubisoft sneller dan in de andere Assassin's Creed-games, omdat je tijdens de gevechten dichter op de vijand staat. 'Crowd control' staat centraal en tegenstanders dragen vaak verborgen wapens. Je hebt onder meer een boksbeugel tot je beschikking, als ook een mes en een pistool.

De stealth mode uit Assassin's Creed Unity keert terug en je kan ook Eagle Vision weer inzetten om je doelwit op te sporen. Nieuw is de mogelijkheid om objecten in de omgevingen naar je hand te zetten. Zo laat je bijvoorbeeld tonnen op het hoofd van een bewaker vallen, zodra hij er onderdoor loopt.

Bekijk hieronder de hele gameplay-walkthrough terug, inclusief Nederlandse ondertiteling. In de tweede video legt Ubisoft Quebec uit hoe het er achter de schermen precies aan toe gaat en hoe dit 'de beste Assassin's Creed tot nu toe' moet worden.

Nog meer weten? Lees dan onze Assassin's Creed Syndicate Wiki, Assassin's Creed Syndicate Walkthrough en ga met deze gids op zoek naar alle Assassin's Creed Syndicate Secrets of London.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread