Skip to main content

Gerucht: Eerste Assassin's Creed: Origins screenshot duikt op

Lekke boot.

Online circuleert sinds kort een afbeelding van Assassin's Creed: Origins, het volgende deel in de Assassin's Creed-serie. Verschillende bronnen bevestigen tegenover het Britse Eurogamer dat het beeld in kwestie echt is.

De foto kent zijn oorsprong op Reddit. Het beeld toont een monitor waarop de game draait. Een man vaart met zijn boot door Egyptische wateren, met een schild en een pijl en boog op zijn rug. Ook een missiedoel is zichtbaar, inclusief waypoint.

Geruchten dat Assassin's Creed: Origins zich in Egypte afspeelt, doen al langer de ronde. Boten speelden een belangrijke rol in Assassin's Creed: Black Flag en Assassin's Creed: Rogue, maar niet in het daaropvolgende Unity en Syndicate.

Sinds de eerste Assassin's Creed-game lanceerde er ieder jaar een nieuw deel. Na Assassin's Creed: Syndicate uit 2015 kwam daar verandering in, waardoor er voor 2016 geen vervolg uitkwam. Origins zou later dit jaar moeten lanceren voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Ubisoft gaat niet op de geruchten in. Begin dit jaar draaide er overigens nog wel een Assassin's Creed-film in de bioscoop.

Read this next