Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft focust niet langer op jaarlijkse game releases

Minder releases, langere ondersteuning.

Ubisoft heeft tijdens een meeting voor aandeelhouders aangegeven dat het bedrijf niet langer focust op het uitbrengen van jaarlijkse games. Dat meldt gamesite Gamesindustry.biz.

Ubisoft-baas Yves Guillemot laat weten dat de markt voor games over de jaren heen is veranderd. Hierbij erkent hij dat jaarlijkse videogames niet langer de norm zijn. "Direct en constant contact met de gamer wordt meer gewaardeerd, alsook meerjarige ondersteuning van releases."

Dit houdt in dat meer Ubisoft-games gefocust zijn op multiplayer-ervaringen, zoals The Division en Rainbow Six Siege. Deze games worden meerdere jaren ondersteund met patches en nieuwe content.

Jaarlijkse franchises worden onder de loep genomen. Er komt geen nieuwe Assassin's Creed uit in 2016 en Guillemot geeft aan niet gelijk terug te willen naar een jaarlijks release-plan. "We brengen de game vervolgens regelmatig terug, maar niet langer elk jaar."

Ubisoft wil ook zijn publiek verbreden. Naast films en tv-series heeft de ontwikkelaar plannen voor een boekenserie van Assassin's Creed en wil het bedrijf via pretparken zijn games aanprijzen.

Bekijk op YouTube

Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed: Syndicate

PS4, Xbox One

Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Video Game

See 1 more

Tom Clancy's The Division

Video Game

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.
Reacties