Eurogamer.nl

Naughty Dog verdedigt multiplayer modus in The Last Of Us

Verschillende teams werken aan de verschillende modi.

The Last of Us ontwikkelaar Naughty Dog heeft uitleg gegeven over de keuze voor een extra multiplayer modus. Uit een pre-order actie van Gamestop bleek dat The Last of Us een multiplayer component zou gaan krijgen. Daar waren sommige fans niet blij mee. Ze waren bang dat de singleplayer er onder zou lijden.

"We zien onze multiplayer niet als een loze toevoeging," zei community strategist Arne Meyer uit naam van Naughty Dog. "Er werken verschillende teams aan de verschillende componenten, waardoor we ons volledig kunnen focussen op de kwaliteit van ieder deel."

De tijd en moeite die de multiplayer modus kost zal dus niet ten koste gaan van de singleplayer ervaring. Net zoals dat niet het geval was in de Uncharted franchise, die sinds het tweede deel ook een online multiplayer component heeft.

"We hebben er alle vertrouwen in dat de multiplayer op zichzelf kan staan. We willen dat elke ervaring van de hoogste kwaliteit is, daarom doen we ook zo ons best. Multiplayer heeft bij ons nog nooit resources van de singleplayer weggenomen, het zijn altijd aparte teams met aparte middelen. De singleplayer zal er dan ook niet onder lijden," aldus Meyer.

The Last of Us komt 7 mei uit, exclusief voor de PlayStation 3. Met multiplayer.

last
ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.