Xbox One Features

Zoals elk jaar hebben de grootste bedrijven in de gamewereld weer grootschalige persconferenties gehouden op de Electronic Entertainment Expo. Daarbij springen vooral de conferenties van de drie consolefabrikanten in het oog: Sony, Nintendo en Microsoft. Waar het de laatste jaren vooral draaide tussen Sony en Microsoft, is Nintendo dankzij de Switch eindelijk terug op het strijdtoneel verschenen. De spanning was dan ook om te snijden. Wie heeft er deze driestrijd uiteindelijk gewonnen?

Verleden week reisde Digital Foundry's Rich Leadbetter naar het hoofdkwartier van Microsoft in Redmond voor een exclusieve blik op de nieuwe Xbox: Project Scorpio console. Hij kwam terug met een gedetailleerd rapport en nieuws over de backwards compatibility. Als je echter niets van hardware kent en al die termen je vreemd in de oren klinken, dan hebben we voor jou de belangrijkste zaken in verstaanbare taal op een rij gezet.

De Xbox: Project Scorpio onthulling maakt heel wat reacties los op de redactie. Sander, Bert, Bruce en Jasper gaan dieper in op de Xbox Scorpio specs en stellen zichzelf enkele belangrijke vragen. Wat betekent deze aankondiging voor de toekomst van consoles in het algemeen? Waar zijn de games? En vooral, wie is er nu al enthousiast over de Scorpio en waarom?

FeatureMeest opvallende gamereleases van de maand september

Met o.a. The Sims 4, Destiny en FIFA 15.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux aan het einde van iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

FeatureXbox One: Wat we tot dusver weten

Releasedatum, prijs, lanceringsgames, Kinect en nog veel meer.

Bijna tien maanden na de oorspronkelijke lancering is op 5 september 2014 de Xbox One eindelijk ook in Nederland en BelgiŽ verkrijgbaar. Het is daarom hoog tijd dat wij alles wat je wil weten over de Xbox One op een rijtje zetten. Dit artikel wordt voorzien van updates zodra er meer nieuws bekend is over de lanceringsgames en applicaties.