Skip to main content

Baldur's Gate 3 is de grote winnaar van de BAFTA Games Awards 2024

Alweer een dikke prijs voor Larian.

Image credit: Larian Studios

Na klinkende overwinningen op onder andere The Game Awards 2023 en The Steam Awards is Baldur's Gate 3 nu ook de grote winnaar van de BAFTA Games Awards 2024. De RPG van Larian Studios ging gisteren met maar liefst vijf prijzen aan de haal.

Baldur's Gate 3 kreeg de belangrijkste prijs voor beste game, maar won daarnaast ook in verschillende nevencategorieën. Zo kreeg de game de beeldjes voor beste verhaal, beste muziek, EE Player's Choice Award en beste performer in een ondersteunende roll voor Andrew Wincott als Raphael.

De andere grote winnaars op de BAFTA Games Awards 2024 waren Alan Wake 2 en Super Mario Bros. Wonder met elk twee prijzen. Alan Wake 2 won in de categorieën Audio Achievement en Artistic Achievement, Super Mario Bros. Wonder kreeg erkenning voor beste multiplayer game en beste family game.

Bekijk op YouTube

Daarnaast kreeg ook het minder bekende Viewfinder twee prijzen. De puzzelgame won in de categorieën British Game en New Intellectual Property.

Ook op verplaatsing blijkt Baldur's Gate 3 een goede keuze. Recent raakte immers bekend dat Baldur's Gate 3 de meest gespeelde Steam Deck game van het afgelopen jaar is.

Read this next