Skip to main content

Netflix: "vijfde seizoen van The Witcher is het laatste"

Wordt meteen na seizoen 4 opgenomen.

Image credit: Netflix

Netflix meldt dat de serie gebaseerd op The Witcher er na vijf seizoenen mee ophoudt. Momenteel zijn de opnames voor seizoen 4 volop bezig, seizoen 5 wordt meteen daarna ingeblikt.

Seizoen 4 en 5 zijn gebaseerd op de laatste drie boeken van Andrzej Sapkowski: Baptism of Fire, The Tower of the Swallow en Lady of the Lake. Volgens producent Lauren Schmidt Hissrich wordt het alvast "een episch en bevredigend slot voor de reeks".

Het duurt sowieso wel nog even alvorens we het einde van de serie te zien krijgen. Seizoen 4 - het eerste met Liam Hemsworth als Geralt - heeft nog geen releasedatum, maar komt vermoedelijk pas volgend jaar uit.

In seizoen 4 duikt ook Laurence Fishburne op in de rol van Regis. In dat vierde seizoen doorkruisen Geralt, Yennefer en Ciri "elk afzonderlijk het continent dat door oorlog wordt getroffen in een poging om de vuurdoop te overleven en elkaar terug te vinden".

Voor fans van de games is er eveneens goed nieuws. The Witcher 3 krijgt immers een mod editor en Steam Workshop-ondersteuning.

Read this next