Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Dead Cells-ontwikkelaar Evil Empire werkt aan nieuwe Prince of Persia

Prins wordt schurk.

Naar verluidt komt er dit jaar nog een nieuwe Prince of Persia uit. Volgens Tom Henderson van Insider Gaming werkt Dead Cells-ontwikkelaar Evil Empire momenteel aan een nieuwe game over de prins.

net zoals Dead Cells zou ook deze nieuwe game een roguelike zijn. De versie die later dit jaar uitkomt, zou via early access beschikbaar worden gesteld.

Los van het genre is er nog niet veel bekend. Volgens Henderson is de stijl van de game wel sterk geïnspireerd door 'Frans-Belgische strips'. Denk daarbij maar aan bekende stripreeksen zoals Kuifje en Robbedoes.

Bekijk op YouTube

Als dit gerucht klopt, volgt een officiële aankondiging waarschijnlijk vollgende week. Op 10 april brengen enkele ontwikkelaars samen een eigen 'tripple-i indie showcase' uit. Ook Evil Empire zal daar zijn nieuwe game voorstellen.

2024 lijkt het jaar van de glorieuze terugkeer van de prins te worden. In januari was er ook al het meer dan geslaagde Prince of Persia: The Lost Crown. Evil Empire lijkt dan weer de ideale ontwikkelaar voor een niewe game in de reeks na het sublieme Dead Cells.

Read this next