Skip to main content

EA SPORTS F1 24 officieel onthuld

Laat je motor maar ronken.

EA SPORTS heeft F1 24 officieel onthuld via een eerste trailer. Daarin zijn ook alle nieuwe features te zien.

In de vernieuwe carrièremodus kun je als één van de huidige F1-coureurs racen, maar ook als een opkomend talent uit de F2 of een zelfgemaakte coureur. Doorheen je carrière bouw je een reputatie op door opjectives te voltooien, deals binnen te halen en zelfs geheime meetings bij te wonen.

Voor F1 24 heeft EA Sports niemand minder dan Max Verstappen als consultant ingeschakeld. Op die manier zijn onder andere de kinematica, het bandenmodel, de remdruk en de rolweerstand verbeterd en realistischer gemaakt.

Bekijk op YouTube

Enkele circuits - waaronder Silverstone en Spa-Francorchamps - krijgen eveneens een update om dichter bij de realiteit aan te sluiten. Op de circuits krijg je nu bovendien ook geluidsfragmenten uit echte wedstrijden van de F1-courreurs te horen om je helemaal in de simulatie onder te dompelen.

F1 24 komt op 31 mei uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Eerder raakte ook al bekend dat Max Verstappen op de cover van de EA SPORTS F1 24 Champions Edition staat.

Zin om te racen? Je kunt F1 24 hier op Coolblue kopen.

Read this next