Far Cry 5 Features

Far Cry 5 - Release, gameplay en alles wat we weten

Na een kort prehistorisch uitstapje keert Far Cry 5 terug naar het heden en zijn grote liefde: vuurwapens, heel erg veel vuurwapens. Het fictieve Hope County, gelegen in de staat Montana in de Verenigde Staten van Amerika, is de perfecte setting om die liefde opnieuw te doen opbloeien. Het gebied wordt geterroriseerd door de gestoorde dominee Joseph Seed en zijn volgelingen. De cult Eden Gate slaat door in zijn strijd om de traditionele Amerikaanse waarden van vrijheid, geloof en het recht om jezelf te bewapenen. Far Cry 5 heeft echter nog veel meer te bieden dan extreemrechtse militia. Hier lees je alvast alles wat we over Ubisofts shooter weten.

Far Cry 5 review

In Marcel zijn Far Cry 5 review concludeert hij dat Far Cry 5 handig gebruik maakt van de blauwdruk die zijn voorgangers ook al gebruikten, maar dat de game dat net even beter en met meer finesse doet. Far Cry 5 is beter, verfijnder en krankzinniger. Entertainment in zijn puurste vorm. Wil je meer weten? Dan kun je de volledige Far Cry 5 review hier lezen.

Lees meer...

Far Cry 5 speelt het op veel vlakken safe. Je verkent een bloedmooie en gigantische open wereld, jaagt op vijanden en dieren, krijgt een gigantisch arsenaal aan wapens, en bovendien zijn er dozijnen icoontjes die allemaal je aandacht stelen. So far, so Ubisoft. Maar Far Cry 5 heeft ook ballen aan het lijf. Gedaan met uitstapjes naar Thailand, Bolivia of andere exotische locaties waar je zonder veel scrupules als zwaar bewapende westerling even komt ingrijpen. Dit vijfde deel speelt zich namelijk in het Amerikaanse heartland af, en toont dat je niet buiten het Westen moet reizen om te vrezen voor je leven.

Hij noemt zichzelf The Father, maar Joseph Seed is allesbehalve vaderlijk. Hij heeft het vredige Hope County in een wurggreep. Met zijn zoetgevooisde stem windt hij de bevolking om zijn vinger en wie hem het hoofd biedt, moet het met zijn leven bekopen. Als hulpsheriff kun jij het niet langer aanzien en ga je eropuit om een einde aan de tirannie te maken. De bekende Far Cry-formule wordt ditmaal toegepast op een omgeving die veel dichter bij huis komt dan de bergen van Kyrat of de jungles van Rook Islands. Het gebied in de demo is klein, maar dat maakt voor nu niet uit. Far Cry 5 draait om momenten.

Far Cry 5 is onthuld en Sander en Carl bespreken de details. Wat denken ze van de nieuwe hedendaagse setting in Montana? Hoe kan dit de Far Cry 5 gameplay veranderen? En, is Far Cry 5 de hype waard?