Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Gerucht: Far Cry 6 wordt op 12 juli aangekondigd

Enkel voor next-gen.

Volgens geruchten kondigt Ubisoft op 12 juli Far Cry 6 aan. Dat is de dag waarop Ubisoft zijn PlayForward-event houdt als vervanging van de klassieke E3-persconferentie.

Far Cry 6 zou plaatsvinden op een 'exotische' locatie en zou enkel voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series X uitkomen. Geen versie voor de huidige generatie consoles dus. De game zou in 2021 lanceren.

Het gerucht wordt gelanceerd door Twitter-gebruiker Nibel, die eerder al geruchten de wereld instuurde die achteraf correct bleken te zijn. Dat Far Cry 6 eraan zit te komen, is sowieso geen verrassing. Far Cry 5 lanceerde in maart 2018 zal tegen 2021 alweer drie jaar oud zijn.

Daarnaast weten we ook dat de twee andere grote franchises van Ubisoft, met name Assassin's Creed en Watch Dogs, respectievelijk in het najaar van 2020 en najaar 2020/voorjaar 2021 een nieuwe game krijgen. Een nieuwe Far Cry in 2021 past dus perfect in die planning.

Wat de locatie van Far Cry 6 betreft, zijn er meerdere opties mogelijk. Eerder lanceerde Ubisoft een poll onder zijn gebruikers om te vragen welke locatie ze graag zouden zien in een nieuwe Far Cry-titel. Plaatsen als Noord-Canada, India, Cuba, Rusland, Vietnam, de Sahara, Australië en zelfs Noord-Korea waren opties in de poll. Ook een andere planeet is mogelijk.

Ubisoft's PlayForward-evenement vindt plaats op 12 juli om 20:00 uur onze tijd. We hebben ook een overzicht van alle andere E3 alternatieven deze zomer.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Far Cry 5

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties