Far Cry 5

Far Cry 5 is beter, verfijnder en krankzinniger dan zijn voorgangers. Entertainment in zijn puurste vorm.

Belangrijke events

Hoge Kerst Sale-kortingen in Ubisoft Store

Assasin's Creed Odyssey voor de helft van de prijs.

Ubisoft houdt in zijn online Ubisoft Store momenteel een Kerst Sale-waarin kortingen kunnen oplopen tot 85 procent. De aanbiedingen gelden nog tot 27 december, 11:00 uur lokale tijd. Onder andere Assassin's Creed Odyssey is voor de helft van de prijs te koop.

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat er een nieuwe Far Cry-game in de maak is. De officiŽle onthulling volgt tijdens de Game Awards op 7 december, maar een eerste teaser doet vermoeden dat de game zich in een post-apocalyptische versie van Montana afspeelt.

Far Cry 5 update voegt New Game+ en extra moeilijkheidsgraad toe

De nieuwste update van Far Cry 5 is vanaf nu te downloaden en bevat naast New Game+ ook een extra moeilijkheidsgraad.

Update 10 brengt onder meer New Game+ die na het uitspelen van de game beschikbaar is. In de modus speel je de campaign nog een keer, maar dan met alle wapens, gear, outfits, voertuigen, perks en geld van de eerste playthrough.

Daarnaast brengt de update ook de nieuwe moeilijkheidsgraad Infamous. Die is met sterkere en snellere vijanden nog uitdagender dan Hard.

Lees meer...

Far Cry 5: Lost on Mars DLC review - Ruimte voor problemen

In de Far Cry 5: Lost On Mars DLC review gaat Carl naar Mars met Hurk en Nick Rye. Geslaagde over-the-top space pulp of een matige uitbreiding?

Sinds de release van Far Cry: Blood Dragon zijn Far Cry-uitbreidingen altijd tamelijk serieuze aangelegenheden geweest. Het zeer degelijke Far Cry 5: Hours of Darkness was daar het beste bewijs van. Met Far Cry 5: Lost On Mars doet Ubisoft echter een poging om de over-the-top waanzin van Blood Dragon terug naar de reeks te brengen. Hoewel de uitbreiding oorspronkelijk goed op weg lijkt om dat doel te halen, overtuigt het totaalplaatje niet. Integendeel, Lost On Mars worstelt met zeer frustrerende gevechten en maakt zijn bakken potentieel niet waar.

Alles begint nochtans veelbelovend. De vulgaire maar meelijwekkende humor van Hurk staat helemaal centraal in deze uitbreiding, en na het grauwe Hours of Darkness is dat een verademing. Bovendien staat het lijnrecht tegenover de droge humor van Anne, je AI-metgezel in deze DLC. Er worden geen doekjes gewonden over hoe dom de opzet van dit verhaal is: je bent op Mars om een invasie van aliens tegen te gaan, en daar stopt het ook. Wanneer er even later over-the-top-gitaarsolo's uit je speakers scheuren bij bezoekjes aan vendors en je een stars-and-stripes-drone krijgt met de bijnaam Brobot, lijkt alles mee te zitten voor een hilarisch domme uitbreiding in de stijl van Blood Dragon.

Lees meer...

Bekijk: 30 minuten Far Cry 5: Hours of Darkness gameplay

De Far Cry 5: Hours of Darkness DLC brengt je naar de donkere jungles van Vietnam en geeft je een geheel nieuwe open wereld om te verkennen. Eurogamer Benelux houdt de Vietcong op afstand met de M16 en SVD sniper rifle, in een poging om bij de extraction point te komen. Je was er niet bij, man! - maar met dit filmpje kun je het toch een beetje nabeleven.

Lees meer...

Far Cry 5: Hours of Darkness DLC review - Rennen door de jungle

In de Far Cry 5: Hours of Darkness DLC review gaat Carl naar de Vietnamoorlog om te zien of Ubisoft daar ook de lokroep van een open wereld kan afleveren. Voor je een eigen oordeel geeft, onthou vooral dat "you weren't there, man!"

Heb je Far Cry 5 gespeeld, dan herinner je je vast wel nog de memorabele sidequest van Wendell "Red" Redler. Hij en zijn oorlogskameraden hebben een schat verborgen. Enkel door de nummers van hun aanstekers te combineren, kun je de code vinden om de schat te openen. De perfecte aanleiding voor Ubisoft om het oorlogsverleden van Red onder de loep te nemen. Voor emotionele diepgang of een sterke boodschap moet je echter niet bij Hours of Darkness zijn. Sterk design en een unieke sfeer hebben de bovenhand.

In tegenstelling tot de idyllische heuvels en bossen van Montana verken je hier Vietnam tijdens het hoogtepunt van de oorlog met de VS. Naast de prachtige getrapte rijstvelden en kabbelende beekjes hangt er een eeuwige noch-nacht-noch-daggloed in de lucht. Daardoor is alles constant dreigend, zonder dat de game je ooit hoeft te overstelpen met geweld of gore. Net zoals de main game blinkt Hours of Darkness dus uit in sfeerschepping, maar dan op een compleet andere manier.

Lees meer...

Week-eindbazen #15

Wat spelen we dit weekend?

Stilaan komt de zomer eraan, maar laat dat je niet tegenhouden om achter je console of pc-scherm te kruipen! Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Far Cry 5 - Release, gameplay en alles wat we weten

Na een kort prehistorisch uitstapje keert Far Cry 5 terug naar het heden en zijn grote liefde: vuurwapens, heel erg veel vuurwapens. Het fictieve Hope County, gelegen in de staat Montana in de Verenigde Staten van Amerika, is de perfecte setting om die liefde opnieuw te doen opbloeien. Het gebied wordt geterroriseerd door de gestoorde dominee Joseph Seed en zijn volgelingen. De cult Eden Gate slaat door in zijn strijd om de traditionele Amerikaanse waarden van vrijheid, geloof en het recht om jezelf te bewapenen. Far Cry 5 heeft echter nog veel meer te bieden dan extreemrechtse militia. Hier lees je alvast alles wat we over Ubisofts shooter weten.

Far Cry 5 review

In Marcel zijn Far Cry 5 review concludeert hij dat Far Cry 5 handig gebruik maakt van de blauwdruk die zijn voorgangers ook al gebruikten, maar dat de game dat net even beter en met meer finesse doet. Far Cry 5 is beter, verfijnder en krankzinniger. Entertainment in zijn puurste vorm. Wil je meer weten? Dan kun je de volledige Far Cry 5 review hier lezen.

Lees meer...

Na een kleine vertraging ligt Far Cry 5 eindelijk in de winkels. Die vertraging heeft haar vruchten afgeworpen, want volgens de Far Cry 5 review is de game beter, verfijnder en krankzinniger dan zijn voorgangers. Naast de nieuwe setting zijn er nog meer aanpassingen doorgevoerd. Hier lees je vijf dingen die je over Far Cry 5 moet weten.

Far Cry 5 review - Kogel door de kerk

Na ons jarenlang te trakteren op exotische locaties, ruilt Ubisoft de jungle, besneeuwde bergtoppen en Blood Dragons in voor het Amerikaanse landschap. Daar houdt traditiegetrouw een krankzinnige vijand de lokale bevolking in zijn greep. Met Far Cry 5 bewijst de ontwikkelaar zich opnieuw door de bekende formule nog verder te verfijnen. In Hope County, Montana communiceert iedereen met kogels.

Dat komt door de aanwezigheid van Joseph Seed en zijn familie, die het einde der tijden afwachten. De zelfbenoemde profeet ziet zichzelf als de almachtige vader van een gestoorde sekte genaamd de Peggies. Seed is een dreiging die voorgaande slechteriken Vaas en Pagan Min in zijn schaduw laat staan. Dat komt voornamelijk door zijn rustige en berekende verschijning, waardoor de eerste kennismaking beklemmend is. Zijn verkondigingen over het einde der tijden geven hem en zijn familie de drijfkracht om Hope County te terroriseren. Seeds dialogen zijn actueel, memorabel en de fundering voor de allerbeste Far Cry villain.

Die fictieve county in Montana is bovendien een waar genot om te betreden. De beboste heuveltoppen, kronkelende beekjes en de levendige wildlife creŽren prachtige vista's waar je uren in wilt ronddwalen. In de gebieden waar mensen wonen tref je de typerende boerderijen, vieze garages, gebarricadeerde kerken en brandende constructies aan die je bij die fictieve versie van Montana verwacht. Begeef je maar eens naar het dorpje Falls End waar de verf van de gebouwen afbladdert en de witte kerk prominent tegen de omringende weilanden afsteekt. Met het Amerikaanse patriottisme en de religieuze invalshoek presenteert Far Cry 5 een beeldschone, krankzinnige en bovenal unieke wereld waarin je wilt scheuren, vliegen en knallen.

Lees meer...

Far Cry 5 speelt het op veel vlakken safe. Je verkent een bloedmooie en gigantische open wereld, jaagt op vijanden en dieren, krijgt een gigantisch arsenaal aan wapens, en bovendien zijn er dozijnen icoontjes die allemaal je aandacht stelen. So far, so Ubisoft. Maar Far Cry 5 heeft ook ballen aan het lijf. Gedaan met uitstapjes naar Thailand, Bolivia of andere exotische locaties waar je zonder veel scrupules als zwaar bewapende westerling even komt ingrijpen. Dit vijfde deel speelt zich namelijk in het Amerikaanse heartland af, en toont dat je niet buiten het Westen moet reizen om te vrezen voor je leven.

Far Cry 5 bevat microtransacties

Maar geen loot boxes.

Ubisoft heeft bevestigd dat Far Cry 5 microtransacties bevat. Met echt geld koop je in de game Silver Bars. Die Silver Bars zijn dan weer in te ruilen voor onder andere cosmetische voorwerpen en booster packs.

Inhoud Far Cry 5 Season Pass onthuld

Vietnam, Mars, zombies en Far Cry 3.

Ubisoft heeft de inhoud van de Far Cry 5 Season Pass onthuld. Het pakket bestaat uit drie uitbreidingen met ieder een uniek thema plus een gratis digitaal exemplaar van Far Cry 3.

Systeemeisen pc-versie Far Cry 5 onthuld

Dat geloof je toch niet?

Ubisoft heeft de systeemeisen voor de pc-versie van Far Cry 5 bekendgemaakt. Naast de minimale en aanbevolen instellingen licht de uitgever ook toe welke hardware je nodig hebt om de game in 4K te spelen.

Far Cry 5 release uitgesteld

Een maandje langer wachten.

Ubisoft laat weten dat de Far Cry 5 release met een maand is uitgesteld. De game komt nu op 27 maart 2018 voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Hij noemt zichzelf The Father, maar Joseph Seed is allesbehalve vaderlijk. Hij heeft het vredige Hope County in een wurggreep. Met zijn zoetgevooisde stem windt hij de bevolking om zijn vinger en wie hem het hoofd biedt, moet het met zijn leven bekopen. Als hulpsheriff kun jij het niet langer aanzien en ga je eropuit om een einde aan de tirannie te maken. De bekende Far Cry-formule wordt ditmaal toegepast op een omgeving die veel dichter bij huis komt dan de bergen van Kyrat of de jungles van Rook Islands. Het gebied in de demo is klein, maar dat maakt voor nu niet uit. Far Cry 5 draait om momenten.

Nieuwe Far Cry 5 gameplay onthuld

Ubisoft onthult nieuwe details over Far Cry 5. De nieuwe gameplaybeelden tonen hoe je teamgenoten rekruteert om het platteland van Montana te bevrijden.

Zo positioneer je onder andere andere je bendeleden op strategische plaatsen om zo een hinderlaag uit te zetten. Door vijanden te taggen coŲrdineer je je aanval.

Daarnaast kan je ook een hond in je team opnemen die niet alleen vijanden aanvalt, maar ook wapens van verslagen vijanden naar je toe apporteert.

Lees meer...

Far Cry 5 is onthuld en Sander en Carl bespreken de details. Wat denken ze van de nieuwe hedendaagse setting in Montana? Hoe kan dit de Far Cry 5 gameplay veranderen? En, is Far Cry 5 de hype waard?

Release Far Cry 5 bekend

Als ook een hoop info over de gameplay.

Ubisoft maakt bekend dat Far Cry 5 op 27 februari 2018 lanceert voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Eerste Far Cry 5 teaser trailers onthuld

Ontwikkelaar Ubisoft heeft een aantal teaser treailers voor Far Cry 5 onthuld.

In het viertal korte filmpjes is onder andere te zien dat de game zich in de Amerikaanse staat Montana afspeelt. Verder onthullen de filmpjes dat het fictieve Hope County een belangrijke rol speelt in Far Cry 5.

Ubisoft laat tevens weten dat de studio van plan is om op 26 mei meer over Far Cry 5 te onthullen. Eerder kondigde de studio Far Cry 5 al officieel aan. De game lanceert voor maart 2018.

Lees meer...