Far Cry 5

Far Cry 5 is beter, verfijnder en krankzinniger dan zijn voorgangers. Entertainment in zijn puurste vorm.

Belangrijke events

Bekijk: 30 minuten Far Cry 5: Hours of Darkness gameplay

De Far Cry 5: Hours of Darkness DLC brengt je naar de donkere jungles van Vietnam en geeft je een geheel nieuwe open wereld om te verkennen. Eurogamer Benelux houdt de Vietcong op afstand met de M16 en SVD sniper rifle, in een poging om bij de extraction point te komen. Je was er niet bij, man! - maar met dit filmpje kun je het toch een beetje nabeleven.

Lees meer...

Far Cry 5: Hours of Darkness DLC review - Rennen door de jungle

In de Far Cry 5: Hours of Darkness DLC review gaat Carl naar de Vietnamoorlog om te zien of Ubisoft daar ook de lokroep van een open wereld kan afleveren. Voor je een eigen oordeel geeft, onthou vooral dat "you weren't there, man!"

Heb je Far Cry 5 gespeeld, dan herinner je je vast wel nog de memorabele sidequest van Wendell "Red" Redler. Hij en zijn oorlogskameraden hebben een schat verborgen. Enkel door de nummers van hun aanstekers te combineren, kun je de code vinden om de schat te openen. De perfecte aanleiding voor Ubisoft om het oorlogsverleden van Red onder de loep te nemen. Voor emotionele diepgang of een sterke boodschap moet je echter niet bij Hours of Darkness zijn. Sterk design en een unieke sfeer hebben de bovenhand.

In tegenstelling tot de idyllische heuvels en bossen van Montana verken je hier Vietnam tijdens het hoogtepunt van de oorlog met de VS. Naast de prachtige getrapte rijstvelden en kabbelende beekjes hangt er een eeuwige noch-nacht-noch-daggloed in de lucht. Daardoor is alles constant dreigend, zonder dat de game je ooit hoeft te overstelpen met geweld of gore. Net zoals de main game blinkt Hours of Darkness dus uit in sfeerschepping, maar dan op een compleet andere manier.

Lees meer...

Week-eindbazen #15

Wat spelen we dit weekend?

Stilaan komt de zomer eraan, maar laat dat je niet tegenhouden om achter je console of pc-scherm te kruipen! Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Far Cry 5 - Release, gameplay en alles wat we weten

Na een kort prehistorisch uitstapje keert Far Cry 5 terug naar het heden en zijn grote liefde: vuurwapens, heel erg veel vuurwapens. Het fictieve Hope County, gelegen in de staat Montana in de Verenigde Staten van Amerika, is de perfecte setting om die liefde opnieuw te doen opbloeien. Het gebied wordt geterroriseerd door de gestoorde dominee Joseph Seed en zijn volgelingen. De cult Eden Gate slaat door in zijn strijd om de traditionele Amerikaanse waarden van vrijheid, geloof en het recht om jezelf te bewapenen. Far Cry 5 heeft echter nog veel meer te bieden dan extreemrechtse militia. Hier lees je alvast alles wat we over Ubisofts shooter weten.

Far Cry 5 review

In Marcel zijn Far Cry 5 review concludeert hij dat Far Cry 5 handig gebruik maakt van de blauwdruk die zijn voorgangers ook al gebruikten, maar dat de game dat net even beter en met meer finesse doet. Far Cry 5 is beter, verfijnder en krankzinniger. Entertainment in zijn puurste vorm. Wil je meer weten? Dan kun je de volledige Far Cry 5 review hier lezen.

Lees meer...

Na een kleine vertraging ligt Far Cry 5 eindelijk in de winkels. Die vertraging heeft haar vruchten afgeworpen, want volgens de Far Cry 5 review is de game beter, verfijnder en krankzinniger dan zijn voorgangers. Naast de nieuwe setting zijn er nog meer aanpassingen doorgevoerd. Hier lees je vijf dingen die je over Far Cry 5 moet weten.

Far Cry 5 review - Kogel door de kerk

Na ons jarenlang te trakteren op exotische locaties, ruilt Ubisoft de jungle, besneeuwde bergtoppen en Blood Dragons in voor het Amerikaanse landschap. Daar houdt traditiegetrouw een krankzinnige vijand de lokale bevolking in zijn greep. Met Far Cry 5 bewijst de ontwikkelaar zich opnieuw door de bekende formule nog verder te verfijnen. In Hope County, Montana communiceert iedereen met kogels.

Dat komt door de aanwezigheid van Joseph Seed en zijn familie, die het einde der tijden afwachten. De zelfbenoemde profeet ziet zichzelf als de almachtige vader van een gestoorde sekte genaamd de Peggies. Seed is een dreiging die voorgaande slechteriken Vaas en Pagan Min in zijn schaduw laat staan. Dat komt voornamelijk door zijn rustige en berekende verschijning, waardoor de eerste kennismaking beklemmend is. Zijn verkondigingen over het einde der tijden geven hem en zijn familie de drijfkracht om Hope County te terroriseren. Seeds dialogen zijn actueel, memorabel en de fundering voor de allerbeste Far Cry villain.

Die fictieve county in Montana is bovendien een waar genot om te betreden. De beboste heuveltoppen, kronkelende beekjes en de levendige wildlife creŽren prachtige vista's waar je uren in wilt ronddwalen. In de gebieden waar mensen wonen tref je de typerende boerderijen, vieze garages, gebarricadeerde kerken en brandende constructies aan die je bij die fictieve versie van Montana verwacht. Begeef je maar eens naar het dorpje Falls End waar de verf van de gebouwen afbladdert en de witte kerk prominent tegen de omringende weilanden afsteekt. Met het Amerikaanse patriottisme en de religieuze invalshoek presenteert Far Cry 5 een beeldschone, krankzinnige en bovenal unieke wereld waarin je wilt scheuren, vliegen en knallen.

Lees meer...

Far Cry 5 speelt het op veel vlakken safe. Je verkent een bloedmooie en gigantische open wereld, jaagt op vijanden en dieren, krijgt een gigantisch arsenaal aan wapens, en bovendien zijn er dozijnen icoontjes die allemaal je aandacht stelen. So far, so Ubisoft. Maar Far Cry 5 heeft ook ballen aan het lijf. Gedaan met uitstapjes naar Thailand, Bolivia of andere exotische locaties waar je zonder veel scrupules als zwaar bewapende westerling even komt ingrijpen. Dit vijfde deel speelt zich namelijk in het Amerikaanse heartland af, en toont dat je niet buiten het Westen moet reizen om te vrezen voor je leven.

Far Cry 5 bevat microtransacties

Maar geen loot boxes.

Ubisoft heeft bevestigd dat Far Cry 5 microtransacties bevat. Met echt geld koop je in de game Silver Bars. Die Silver Bars zijn dan weer in te ruilen voor onder andere cosmetische voorwerpen en booster packs.

Inhoud Far Cry 5 Season Pass onthuld

Vietnam, Mars, zombies en Far Cry 3.

Ubisoft heeft de inhoud van de Far Cry 5 Season Pass onthuld. Het pakket bestaat uit drie uitbreidingen met ieder een uniek thema plus een gratis digitaal exemplaar van Far Cry 3.

Systeemeisen pc-versie Far Cry 5 onthuld

Dat geloof je toch niet?

Ubisoft heeft de systeemeisen voor de pc-versie van Far Cry 5 bekendgemaakt. Naast de minimale en aanbevolen instellingen licht de uitgever ook toe welke hardware je nodig hebt om de game in 4K te spelen.

Far Cry 5 release uitgesteld

Een maandje langer wachten.

Ubisoft laat weten dat de Far Cry 5 release met een maand is uitgesteld. De game komt nu op 27 maart 2018 voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Hij noemt zichzelf The Father, maar Joseph Seed is allesbehalve vaderlijk. Hij heeft het vredige Hope County in een wurggreep. Met zijn zoetgevooisde stem windt hij de bevolking om zijn vinger en wie hem het hoofd biedt, moet het met zijn leven bekopen. Als hulpsheriff kun jij het niet langer aanzien en ga je eropuit om een einde aan de tirannie te maken. De bekende Far Cry-formule wordt ditmaal toegepast op een omgeving die veel dichter bij huis komt dan de bergen van Kyrat of de jungles van Rook Islands. Het gebied in de demo is klein, maar dat maakt voor nu niet uit. Far Cry 5 draait om momenten.

Nieuwe Far Cry 5 gameplay onthuld

Ubisoft onthult nieuwe details over Far Cry 5. De nieuwe gameplaybeelden tonen hoe je teamgenoten rekruteert om het platteland van Montana te bevrijden.

Zo positioneer je onder andere andere je bendeleden op strategische plaatsen om zo een hinderlaag uit te zetten. Door vijanden te taggen coŲrdineer je je aanval.

Daarnaast kan je ook een hond in je team opnemen die niet alleen vijanden aanvalt, maar ook wapens van verslagen vijanden naar je toe apporteert.

Lees meer...

Far Cry 5 is onthuld en Sander en Carl bespreken de details. Wat denken ze van de nieuwe hedendaagse setting in Montana? Hoe kan dit de Far Cry 5 gameplay veranderen? En, is Far Cry 5 de hype waard?

Release Far Cry 5 bekend

Als ook een hoop info over de gameplay.

Ubisoft maakt bekend dat Far Cry 5 op 27 februari 2018 lanceert voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Eerste Far Cry 5 teaser trailers onthuld

Ontwikkelaar Ubisoft heeft een aantal teaser treailers voor Far Cry 5 onthuld.

In het viertal korte filmpjes is onder andere te zien dat de game zich in de Amerikaanse staat Montana afspeelt. Verder onthullen de filmpjes dat het fictieve Hope County een belangrijke rol speelt in Far Cry 5.

Ubisoft laat tevens weten dat de studio van plan is om op 26 mei meer over Far Cry 5 te onthullen. Eerder kondigde de studio Far Cry 5 al officieel aan. De game lanceert voor maart 2018.

Lees meer...