Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3 2017 nieuws - Top en flop van E3 2017

Update: Toppers, flops en vreemdste games.

E3 2017 staat voor deur. Dit jaar belooft de beurs vooral rond games en software te draaien, maar de nieuwe hardware verdwijnt niet compleet van de radar.

Vooral over Microsofts Xbox-upgrade, genaamd Project Scorpio, wordt heel wat nieuws verwacht. Voor Nintendo is E3 2017 de uitgelezen kans om consumenten tot de aankoop van een Switch te overtuigen. En ook Sony moet met goede argumenten komen voor een upgrade naar de PlayStation 4 Pro.

Dit jaar wordt ook de agenda herschikt. EA opent E3 2017 al op zaterdag 10 juni en Microsoft verschuift van de traditionele maandag naar zondag. Concreet betekent dat er al vier dagen vol E3 2017 persconferenties zitten, nog voor de beurs zelf begint. Kijkers in de Benelux die elke livestream willen volgen bereiden zich het best voor op enkele avonden tot in de late uurtjes wakker blijven.

In deze gids vind je uitgebreide informatie over elke E3 2017 livestream, in chronologische volgorde. Om al een idee te geven van wat je kunt verwachten, geven we bij elke uitgever een vooruitzicht en links naar relevante nieuwsberichten. Enkele uren voordat de show begint vind je hier ook een link naar de livestream.

Wanneer de persconferentie voorbij is, worden de achtergrondartikelen vervangen met het belangrijkste nieuws en aankondigingen. Super handig als je zelf niet hebt kunnen kijken.

Kortom, als je ten alle tijden op de hoogte wilt blijven van wat er op de E3 2017 beurs gebeurt, bookmark dan deze pagina en kom geregeld eens nieuwe weetjes checken.

Laatste update: 15/06/2017 - E3 2017 Toppers, flops en vreemdste aankondigingen!


EA E3 2017 livestream - zaterdag 10 juni, 21:00 uur

Verleden jaar veroorzaakte de EA E3 persconferentie veel hype, maar werd er uiteindelijk weinig concreets aangekondigd. Je kunt je dit jaar alvast aan heel wat sportgames verwachten, waaronder natuurlijk het nog maar pas aangekondigde FIFA 18. Nieuws over Star Wars Battlefront 2 is ook een zekerheid, met name over de singleplayer story campaign. Tel hier gerust ook nog de nieuwe Need for Speed Payback bij.

Daarnaast is er nog de third-person Star Wars shooter die volgens geruchten door Respawn (de studio achter Titanfall) wordt ontwikkeld. En de grote 'Destiny-killer' waar Bioware al een tijdje aan werkt. Mogen we daarnaast ook nog rekenen op de Star Wars action game van Amy Hennig? EA heeft dus mogelijk heel wat mooie verrassingen in petto.

Belangrijkste EA E3 2017 nieuws


Microsoft E3 2017 livestream - zondag 11 juni, 23:00 uur

Potentieel de meest verrassende persconferentie van dit jaar. Microsoft gaat alle details over Project Scorpio uit de doeken doen. Dankzij een exclusieve analyse van de Project Scorpio hardware van onze vrienden bij Digital Foundry weten we al hoe krachtig de nieuwe console is, maar hoe zit het met de naam, het design en de prijs?

En wat met de games? Naast de nieuwe Crackdown en Sea of Thieves zijn er momenteel geen spectaculaire Xbox-exclusives bekend. Bovendien staat Halo 6 niet voor dit jaar gepland. Welke verrassing heeft Phil Spencer in petto? Zoveel vragen die zondag pas beantwoord worden.

Belangrijkste Microsoft E3 2017 nieuws


Bethesda E3 2017 livestream - maandag 12 juni, 06:00 uur

Net als verleden jaar houdt Bethesda je tot in het holst van de nacht wakker. De nachtbrakers onder ons krijgen ongetwijfeld nieuws over een nieuwe Wolfenstein game en The Evil Within 2. Gamers die nieuwe Fallout of Elder Scrolls onthullingen verwachten, blijven echter naar alle waarschijnlijkheid op hun honger zitten.

Daarnaast zullen ook Quake Champions en Skyrim voor de Switch de revue passeren. Todd Howard hintte de afgelopen tijd dat Bethesda Game Studios aan drie nieuwe games werkt, dus mogelijk ligt er nog een verrassing in het verschiet.

Belangrijkste Bethesda E3 2017 nieuws


PC Gaming Show E3 2017 livestream - maandag 12 juni, 19:00 uur

Voor het derde jaar op rij organiseren Intel en PC Gamer de PC Gaming Show. De volgende partners hebben hun aanwezigheid al bevestigd: Bohemia Interactive, Tripwire Interacive, Cygames, Nexon en zelfs Xbox.

Van deze persconferentie hoef je geen grote verrassingen te verwachten, maar het blijft leuk dat pc-gamers op E3 2017 opnieuw hun eigen event krijgen.


Ubisoft E3 2017 conference times - maandag 12 juni, 22:00 uur

Ubisoft is al zo vriendelijk geweest om een heleboel op voorhand aan te kondigen: een nieuwe Assassins's Creed (waarschijnlijk Assassin's Creed: Origins genaamd), Far Cry 5 en The Crew 2. Verwacht dus dat deze games een groot deel van de persconferentie in beslag nemen.

Daarnaast kun je er bijna gif op innemen dat Just Dance aanbod komt. Waarschijnlijk worden de hardnekkige geruchten rond Mario Rabbids ook opgeklaard en zien we nog wat meer gameplay van veelvuldig uitgestelde South Park: The Fractured But Whole. Is er dan nog ruimte over voor een verrassing? We hopen in ieder geval van wel!

Belangrijkste Ubisoft E3 2017 nieuws


Sony E3 2017 livestream - dinsdag 13 juni, 03:00 uur

Net als verleden jaar staat de Sony persconferentie in de eerste plaats in het teken van games. De afgelopen jaren werden de Final Fantasy 7 Remake, een nieuwe God of War, Shenmue 3 en Death Stranding al aangekondigd en waarschijnlijk passeren deze opnieuw de revue (buiten Shenmue 3) en worden ze verder uitgediept. Hopelijk krijgen sommige van deze games een concrete releasedatum.

Verwacht je ook aan nieuws over andere exclusives zoals Days Gone, The Last of Us Part 2 en Uncharted: The Lost Legacy. Dan is er nog een beetje tijd over voor enkele VR games en hopelijk nog een verrassing. Verwacht je dit jaar in ieder geval niet aan nieuws over nieuwe hardware.

Belangrijkste Sony E3 2017 nieuws


Nintendo E3 2017 livestream - dinsdag 13 juni, 18:00 uur

Nintendo kiest dit jaar opnieuw voor een Digital Event. Verleden jaar stond deze bijna exclusief in het teken van Zelda: Breath of the Wild. Dit jaar wordt er waarschijnlijk voor een vergelijkbaar format gekozen en krijgt Super Mario Odyssey de spotlight. Naar eventuele nieuwe aankondigingen blijft het voorlopig koffiedik kijken.

Daarnaast wordt er de dag nadien een Treehouse stream gehouden die dieper ingaat op de getoonde games en waar je Splatoon 2 en ARMS toernooien kunt volgen.

Wat hoef je echter zeker niet te verwachten? Nintendo heeft enkele mobiele games in het verschiet, maar gebruikt E3 niet om deze te tonen en de aankondiging van de SNES Classic Edition staat naar verluid voor later in het jaar gepland.

Aanbevolen artikelen bij de Nintendo E3 2017 persconferentie: