Skip to main content

Week-eindbazen #15

Wat spelen we dit weekend?

Stilaan komt de zomer eraan, maar laat dat je niet tegenhouden om achter je console of pc-scherm te kruipen! Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Carl - Laatste stappen naar een nieuwe game

Metal Gear Solid: Peace Walker loopt op zijn laatste benen en eerlijk: daar ben ik blij om. Hoewel ik me enorm heb vermaakt met deze compacte en bondige versie van Metal Gear, was de endgame er voor mij teveel aan. De irritante Rus Zadornov tot zes keer toe (!) zoeken in omgevingen die je al lang hebt verkend… What were you thinking, Kojima? Soit, het echte einde is nu nabij, maar wat ga ik als volgende spelen? Silent Hill 1 staat op zich helemaal bovenaan mijn lijstje, maar Sander klaagt al maandenlang dat ik ook eindelijk de allereerste Resident Evil moet spelen. En dan is er nog Dark Souls 3 die als laatste Soulsborne-titel overblijft om nog te overwinnen… Ja, over een first world problem gesproken.

Yvo - Doos van pan-dora

Zaterdag komen een paar vrienden langs om van mijn haute cuisine te mogen genieten. Mario Kart 8 Deluxe is inmiddels wel uitgekauwd, maar met Overcooked hebben we eindelijk weer iets om onze tanden in te zetten. Met vier heetgebakerde koekenbakkers kun je natuurlijk al raden dat deze co-op-game een serieuze test voor onze vriendschap is. Uiteindelijk wil je niemand in zijn eigen sop laten gaarkoken. Maar waag het niet om de kantjes ervan af te lopen, want dan krijg je het deksel op je neus. We zijn nog wel even onder de pannen dus.

Marcel - Maakt maar weer lijstjes

Mijn goede voornemen om mijn backlog te verkleinen heeft de laatste paar weken een paar tegenslagen gehad. Niet alleen begin ik weer te veel games tegelijkertijd te spelen, maar begint mijn stapel ongespeelde games eveneens te groeien. Oeps. Ik geef mijn verjaardag maar de schuld. Het wordt tijd voor drastische maatregelen. Ik moet mij echt focussen op een singleplayer- en een multiplayergame. Final Fantasy X en Overwatch? Dying Light en Monster Hunter World? Kingdom Hearts 1.5 en dan Far Cry 5 in co-op? Ik heb een probleem. Help!

Sander - Zoekt naar iets nieuws

Nu ik eindelijk verlost ben van niet nader genoemde demonische zielen, is het tijd om weer eens heel wat anders te spelen. Ik ben in 3D Dot Game Heroes gedoken, een hommage aan klassiekers zoals The Legend of Zelda en Dragon Quest. Met een zwaard dat absoluut ergens voor compenseert hak ik alles kort en klein en ik moet zeggen, ik vermaakte me prima tot ik een grot in liep en ineens een Hero's Soul en Sticky White Stuff op de grond vond. Verbijsterd pakte ik het doosje van de game en ja hoor! From Software! Monsters, hoe kom ik ooit van jullie af?! Dan maar snel Yakuza 0 in vluchten...


Read this next