Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Far Cry 5 - 5 dingen die je moet weten

Ultieme vrijheid.

Na een kleine vertraging ligt Far Cry 5 eindelijk in de winkels. Die vertraging heeft haar vruchten afgeworpen, want volgens de Far Cry 5 review is de game beter, verfijnder en krankzinniger dan zijn voorgangers. Naast de nieuwe setting zijn er nog meer aanpassingen doorgevoerd. Hier lees je vijf dingen die je over Far Cry 5 moet weten.

De campaign duurt ongeveer 25 uur

Volgens ontwikkelaar Ubisoft duurt de campaign in Far Cry 5 ongeveer 25 uur, maar dat is wel volledig afhankelijk van je speelstijl. De game bevat namelijk tal van optionele activiteiten die je speelduur aanzienlijk verlengen. Zo vraagt de lokale bevolking je geregeld om hulp en tref je in Hope County regelmatig wegversperringen aan. Ook zijn er schuilkelders die je kunt leegroven en overgenomen locaties die je terug kunt innemen. Je hebt dus genoeg te doen.

Alles is aan te passen

Ben je niet helemaal tevreden met de kleur van je geweer? Dan kun je die naar eigen voorkeur aanpassen, evenals de vizieren en dempers die je naar hartelust aan je wapens kunt toevoegen. Bovendien kun je nu auto's, boten, vliegtuigen en helikopters kopen. Dat lelijke kleurtje op die auto? Zelfs dat mag je aanpassen. Oh, en een Rabbids Bobblehead op het dashboard behoort ook tot de mogelijkheden. Tot slot mag je ook nog bepalen welk T-shirt, broek, jas of pet je draagt.

Co-op

Dat laatste komt namelijk zeer goed in co-op van pas. Je wilt er voor je vrienden natuurlijk stoer uitzien. De gehele game is in co-op te doorlopen, waardoor er ineens hele nieuwe manieren zijn om problemen op te lossen. Zo geeft een vriend je vanuit de lucht dekking. Of duik je zelf achter een turret bovenop de Amerikaanse truck waarin je beste maat door de landelijke omgeving scheurt.

Bondgenoten

Mochten je vrienden nou geen Far Cry 5 spelen, dan is het nog altijd mogelijk om de hulp van NPC's in te roepen. Via het Guns for Hire- en Fangs for Hire-systeem krijg je toegang tot verschillende bondgenoten met elk hun unieke vaardigheden. Zo heb je de sluipschutter Grace die met weinig geluid vijanden omlegt en de piloot Nick Rye die vijanden met kogelregens en bommen bestookt. Ook heb je de trouwe viervoeter Boomer en de beer Cheeseburger.

Far Cry Arcade

Als je na de campaign, avonden in co-op en het behalen Platinum Trophy nog niet uitgekeken bent, kun je ook zelf scenario's, maps en uitdagingen in de map-editor maken. Die heet vanaf nu Far Cry Arcade en geeft je meerdere middelen om je creatieve geest aan het werk te zetten. Zo beschikt de editor over de assets van andere games van Ubisoft, waardoor je nog toffere maps kunt creëren. Zo zijn er objecten uit Watch Dogs, Assassin's Creed 4: Black Flag en Far Cry Primal te vinden.

Far Cry 5 is vanaf nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer weten? Lees dan ook ons handige Far Cry 5 overzicht met alle informatie over de setting, gameplay, co-op en season pass.

Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties