Nintendo toont Zelda: Skyward Sword

1:1 zwaardvechten komt in 2011.

Nintendo heeft op zijn persconferentie The Legend of Zelda: Skyward Sword aan het publiek voorgesteld. De titel zal volgend jaar in de winkels liggen.

Shigeru Miyamoto zelf verscheen op het podium en sprak over zijn nieuwe Zelda-game. Skyward Sword zal gebruik maken van de Wii MotionPlus en laat spelers toe om hun zwaard rechtstreeks te besturen door met hun hand te bewegen. De nunchuck gebruik je om je schild te gebruiken. Mikken met je katapult en boog is nu ook ietsjes anders. Je moet niet meer met de Wiimote naar het scherm mikken maar gebeurt nu volledig afhankelijk van je eigen bewegingen zoals in Wii Sports: Resort.

Met de Motionplus kun je ook bommen smijten of ze rollen als een bowlingbal. Een nieuw item dat we te zien krijgen was de kever, die je erop uit kan sturen om items te verzamelen. Ook was er een zweep wiens bewegingen afhankelijk zijn van hoe je de Motionplus beweegt.

De graphics van Skyward Sword doen denken aan een mix tussen Wind Waker en Twilight Princess. De kleuren zijn feller en het is meer cartoonesk dan Twilight Princess maar Link is wel volwassen en een gehele terugkeer naar de stijl van Wind Waker is het zeker niet.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Jasper Segers

Jasper Segers

Heel Belangrijk  |  Yahsper

Jasper nadert een decennium-lange carričre bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread