Skip to main content

Zelda: Skyward Sword - Lege fles locaties: Waar je lege flessen vindt uitgelegd

Ontzettend waardevol.

Lege flessen zijn handige voorwerpen in The Legend of Zelda: Skyward Sword, omdat je ze kunt gebruiken om drankjes en andere voorwerpen in te bewaren.

Er zijn vijf lege flessen in Skyward Sword en door ze allemaal te verzamelen maak je Links quest makkelijker. Als je ze allemaal wilt vinden moet je echter de lege fles locaties weten.

Hieronder lees je waar je de lege flessen in Skyward Sword vindt.

Op deze pagina:

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD trailerBekijk op YouTube

Wil je meer weten of zit je vast in een kerker? Zie dan zeker onze Skyward Sword walkthrough en gids met tips.

Eerste lege fles locatie in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Het eerste lege flesje in Skyward Sword is gemakkelijk te vinden - je hoeft alleen maar de verkoper van de drankjes in de bazaar van Skyloft te bezoeken nadat je de Godinnenzwaard hebt gekregen, en ze geeft je het flesje.

Tweede lege fles locatie in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

De tweede lege fles is, net zoals de eerste, in Skyward Sword gemakkelijk te vinden. Om het te vinden, moet je de kist openen die rechts van de oude vrouw staat tijdens je eerste bezoek aan het Verzegelde Vallei.

Het flesje bevat een oplapdrankje, die goed van pas komt tijdens de Tempel der Bezinning.

Derde lege fles locatie in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

De derde lege fles verdien je door de Vermiste Zus side quest te voltooien. Het is een van de Dankbaarheidskristallen side quests.

Deze side quest speel je vrij door de Sijsje vinden side quest te voltooien, die beschikbaar wordt zodra je het Robijntablet uit de Tempel der Bezinning in het standbeeld van de godin hebt geplaatst.

Je kunt de side quest beginnen door met Couw te praten. Overdag loopt hij rond op het plein van Skyloft, 's nachts is hij in zijn huis, ten zuiden van de Ridderacademie.

Overdag loopt hij rond op het plein van Skyloft, 's nachts is hij in zijn huis, ten zuiden van de Ridderacademie.

Vierde lege fles locatie in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

De vierde lege fles vind je tijdens het exploreren van het Vuurheiligdom in Skyward Sword en eerst moet je de Mogma Handschoenen verdienen.

Met de Mogma Handschoenen aan, moet je terugkeren naar de eerste ronde kamer van de kerker, die zich dicht bij de ingang van de kerker bevindt. Ga vervolgens naar de bovenste verdieping van deze kamer. Gebruik daarna de lava hand om het platform te verplaatsen en klim op de lianen, totdat je de ruimte bereikt waar een standbeeld van een vogel staat.

Ga naar de bovenste verdieping.

Daar vind je een poort, en daar vlakbij moet je in een stuk aarde graven.

Ondergronds hoef je alleen maar op de schakelaar te drukken om de poort te openen. Als je dat gedaan hebt, verlaat je het gat en volg je het pad tot je bij de groene planten komt die overal in de kerker groeien.

Het eerste wat je in dit gebied moet doen is door op de schakelaar te staan om de tralies te laten verdwijnen en vervolgens een van de planten met je zwaard aan te vallen.

Ga vervolgens door de nieuw geopende doorgang tot je op de begane grond van de ronde kamer komt. Deze keer moet je je op het niveau net boven de lava laten vallen.

Wacht tot de lava hand verschijnt en, als die op je afkomt, gooi je de groene plant. Daardoor gaat de hand stollen en krijg je de mogelijkheid om het met je zwaard te vernietigen.

Als de hand verslagen is, zal de lava onder je zich terugtrekken en krijg je toegang tot een nieuwe gang. Ga door de gang en in de kist achter de deur vind je de vierde lege fles.

Vijfde lege fles locatie in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Om de vijfde en laatste lege fles in Skyward Sword te vinden, moet je een Godinnenblok activeren, maar eerst moet je de Vuurwerende oorbellen hebben. Daarvoor moet je de uitdaging van de Rijk der Stilte voltooien in Eldin Vulkaan. Ook moet je de Mogma Handschoenen van het Vuurheiligdom in bezit hebben.

Met de oorbellen kun je je wagen aan de Vulkaantop, waar de benodigde Godinnenblok zich bevindt. Het blok is te vinden in de grot rechts van de twee fakkels die aan het begin van deze locatie staan.

Ga de rechtergrot in.

In deze grot vind je het Godinnenblok bovenop een kleine rots in het midden van de lava.

De makkelijkste manier om het blok te activeren is door de Hemelstraal uit te voeren, terwijl je op een van de bewegende stenen staat, maar als je liever een veiligere optie zoekt, heb je de mogelijkheid om met een beetje oefening het blok te raken vanaf de kant waar je de grot binnenkomt. Hoe dan ook, zorg ervoor dat je eerst de Fire Keese en Cursed Spumes afmaakt.

Je hebt de mogelijkheid om het Godinnenblok aan de rand van de lava te raken.

Met het Godinnenblok geactiveerd, is het tijd om terug te keren naar de lucht waar je een kist vindt op een eiland tussen het Eiland der Liederen en Donderwolk. Terwijl het bereiken van dit eiland vrij eenvoudig is, is het bereiken van de kist van de godin zelf dat niet, want het is opgesloten achter tralies.

De kist van de godin is te vinden op het eiland ten zuiden van het Eiland der Liederen.

Om de kist te breiken, moet je aan de linkerkant van het eiland landen, waar zich een stuk zachte aarde bevindt.

Als je in de grond graaft, kom je in een hol met een duizendpoot, die je kunt doden of ontwijken. Hoe dan ook, de kist van de godin kun je vinden door de ingang rechtsboven in het hol te nemen.

Nadat je uit het hol bent gekomen, moet je langs de lianen omhoog klimmen om de kist met de lege fles te vinden.

Het is belangrijk om te benoemen dat dit hol een derde ingang heeft, die linksboven te vinden is. Deze ingang brengt je naar een andere kist van de godin, maar niet naar de kist met de lege fles.

Succes met het verzamelen van de lege flessen en als je meer over de game wilt weten, lees dan onze Skyward Sword walkthrough en gids met tips!

Read this next