Skip to main content

Zelda: Skyward Sword - Schild upgraden: Hoe je het Hyliaans schild en het Houten, IJzeren en Heilig schild ontgrendeld uitgelegd

Een sterke verdediging is altijd belangrijk.

Schilden in The Legend of Zelda: Skyward Sword werken net iets anders dan in voorgaande Zelda-games.

Je moet ruimte in je Buidel voor je schild hebben en er zijn drie types waaruit je kunt kiezen - Houten, IJzeren en Heilig. Schilden hebben ook gezondheidsmeters en kunnen worden geüpgraded.

Als je het beste schild in de game wilt gebruiken, dan moet je het Hyliaans schild ontgrendelen.

Op deze pagina:

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD trailerBekijk op YouTube

Als je graag meer wilt ontdekken, lees dan zeker onze Skyward Sword walkthrough en gids met tips.

Verschillen tussen Houten, IJzeren en Heilig schild in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Er zijn drie typen schilden, naast het Hyliaans schild, waaruit je kunt kiezen in Skyward Sword - Houten, IJzeren en Heilig. Elk type schild heeft zijn eigen voor- en nadelen die afhangen van welk deel van het oppervlak je van plan bent om te bezoeken. Daardoor is het belangrijk om op voorhand goed na te denken over het schild dat je gaat gebruiken.

Je schild zit in je buidel.

Je kunt het Houten schild kopen in Rupins Gear Shop als je de introductie van de game in Skyloft voltooit. Het IJzeren en Heilig schild daarentegen ontgrendel je als je de game speelt.

De lijn van het Houten schild bestaat uit het Houten schild, het Omboord schild en het Beslagen schild. Die schilden hebben het voordeel dat ze je goed beschermen tegen elektrische aanvallen, maar zijn nutteloos als het aankomt op vuur.

Het IJzeren schild kun je kopen als je de Tempel der Bezinning kerker hebt gedaan. Het kan worden geüpgraded naar het Stalen schild en Gepantserd schild. Alle drie de schilden zijn geschikt om je te beschermen tegen vuur, maar geven geen bescherming tegen elektrische aanvallen.

De lijn van het Heilig schild ontgrendel je als je de De Banneling voor de eerste keer verslaat. Het Heilig schild kun je upgraden naar het Goddelijk schild en Godinnenschild. Al die schilden bieden bescherming tegen vuur, elektrische en op vervloekingsaanvallen.

De gezondheidsmeter van deze schilden regenereert ook traag als je schade oploopt. Het is wel belangrijk om te vermelden dat deze schilden nog steeds kunnen breken.

Schild gezondheidsmeter en hoe je een kapot schild repareert in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Elk schild in Skyward Sword, met uitzondering van het Hyliaans schild, heeft een gezondheidsmeter die zal verminderen als het schild een klap opvangt. Als je jouw schild niet repareert, dan zal dit breken en blijf je weerloos achter. (Of je moet een extra schild hebben meegebracht…)

De gezondheidsmeter van je schild gaat omlaag als het wordt geraakt door een aanval.

Een gezondheidsmeter van een schild groeit als je het upgrade en, als je de Heilig schild-lijn gebruikt, zal zijn gezondheidsmeter in de loop van de tijd regenereren.

De enige manier om een schild te repareren, is door naar de Werkplaats in de Skyloft bazaar te gaan en daar te betalen om het te laten repareren. Dat is goedkoper dan een nieuw schild te kopen en dan hoef je ook niet meer de nodige materialen verzamelen om het opnieuw te upgraden.

Als je schild bijna breekt, dan raden we aan om het even niet meer te gebruiken, zodat je het veilig kunt opbergen in je Buidel tot je het kunt repareren.

Hoe je een schild upgrade in Zelda: Skyward Sword

Het is essentieel dat je jouw schildcollectie upgradet in Skyward Sword zodat je de defensieve vaardigheden en gezondheidsmeter kunt verhogen. Je upgrade jouw schild, en andere voorwerpen, zoals het Katapult door de Werkplaats op de Skyloft bazaar te bezoeken.

Om een upgrade te voltooien, moet je een specifiek aantal Rupees en bepaald aantal materialen hebben, die je krijgt door monsters te verslaan en door op verkenningstochten te gaan. Het is ook mogelijk om de materialen van Rupin te kopen als de nacht op Skyloft valt; de materialen die hij aanbiedt zijn elke nacht anders.

Om het Houten schild te upgraden, heb je dit nodig:

  • Omboord schild - 30 Rupees, 2 Barnstenen amuletten, 1 Monstergelei en 1 Monsterklauw
  • Beslagen schild - 50 Rupees, 3 Barnstenen amuletten, 2 Monsterklauwen, 1 Schedelsieraad en 2 Tuimelkruiden

Benodigdheden upgrades IJzeren schild:

  • Stalen schild - 50 Rupees, 2 Eldin-erts, 2 Monsterklauwen en 2 Schedelsieraden
  • Gepantserd schild - 100 Rupees, 1 Blauwe Vogelveer, 3 Eldin-erts, 3 Monsterklauwen en 2 Tuimelkruiden

Benodigdheden upgrades Heilig schild:

  • Goddelijk schild - 100 Rupees, 2 Vogelveren, 1 Droomamulet en 3 Schedelsieraden
  • Godinnenschild - 150 Rupees, 1 Blauwe Bogelveer, 3 Vogelveren, 4 Droomamuletten en 3 Monsterhoorns

Hoe je het Hyliaans schild ontgrendeld in Zelda: Skyward Sword

Het Hyliaans schild is het beste schild in Skyward Sword, omdat het grotere formaat meer bescherming biedt en het onverwoestbaar is.

Je kunt het schild, jammer genoeg, niet kopen. In plaats daarvan moet je wachten tot je de Donderdraaks deel van het Heldenlied hebt.

Nadien geeft de Donderdraak je de kans om mee te doen aan Lanayaru's bliksemduel. In die minigame is het mogelijk om het opnieuw te vechten tegen de eindbazen waar je het tot dusver tegen hebt gevochten, de enige baas waar je het niet tegen mag opnemen is Bilocyte.

Het bliksemduel legt enkele beperkingen op.

Het enige voorwerp dat je tijdens deze minigame uit je Buidel kunt gebruiken is je schild. Verder krijg je het Hyliaans schild alleen als je alle zeven bazen verslaat en dan met de minigame stopt.

Als je niet genoeg ruimte over hebt voor het Hyliaans schild in zowel je buidel als de Voorwerpenbank, dan krijg je in plaats daarvan 1000 Rupees, oftewel dezelfde beloning die je krijgt als je het Hyliaans schild al hebt.

Veel succes met het verdienen van het Hyliaans schild en bezoek zeker onze Skyward Sword walkthrough en gids met tips als je meer hulp nodig hebt!

Read this next