Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Skyward Sword - Heilig water locatie: het heilige water vinden uitgelegd

Tijd om terug te keren naar de Tempel der Bezinning

Heilig water naar de Waterdraak brengen in The Legend of Zelda: Skyward Sword geeft je toegang tot het eeuwenoud reservoir - je moet eerst nog het heilig water vinden.

Dit deel van de quest moet je doen nadat je de Banneling voor de eerste keer hebt verslaan en een bezoek hebt gebracht aan het Eiland der Liederen en de Rijk der Stilte versie van het Faron-woud.

Hieronder ontdek je de locatie van het heilig water in Skyward Sword, waarbij je terugkeert naar een bekende tempel.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoThe Legend of Zelda: Skyward Sword HD soars onto Nintendo Switch July 16th!
The Legend of Zelda: Skyward Sword HD trailer

Als je meer wilt weten, raden we je aan om onze Skyward Sword gids met tips te bezoeken.

Hoe het heilig water vinden in Zelda: Skyward Sword

Om het heilig water te vinden in Skyward Sword moet je terugkeren naar de Tempel der Bezinning - de allereerste kerker die je bezocht hebt. Voor dit deel van het spel heb je een lege fles nodig, so, dus als je hem hebt geplaatst in de Voorwerpenbank dan is het nu het juiste moment om er eentje te gaan halen!

Je kan naar deze tempel terugkeren via het Faron-woud en het Hart van het Woud, waarbij je gebruikt maakt van ofwel de boomstammen, of door het vogelbeeld buiten de kamer van de Waterdraak te gebruiken om zo terug te keren naar de hemel.

Voor je afzakt naar de tempel der bezinning is het belangrijk om te weten dat het dan wel dezelfde layout heeft, toch zijn de monsters er gevaarlijker en sterker dan toen je er de eerste keer was.

Binnen in de tempel zelf ga je de trappen af tot voor de shortcut naar de eerste grote kamer. Hier vind je Mogma terug, die je hebt leren kennen in de Tempel der Aarde en die zelf op zoek is naar een schat.

Nadat je met hem gepraat hebt, neem je je harp en speel je voor de muur om de Godinnenmuur te activeren en weer Mogma's aandacht te krijgen.

Neem dan de shortcut naar de volgende kamer. Mocht je deze nog niet geopend hebben, ga dan de trappen af door de kleine kamer om door de deur te gaan die op hetzelfde punt uitkomt.

Hopelijk heb je de shortcut geopend tijdens je eerste bezoek.

Je zal zien dat deze kamer nu Froak en de Groene Bokoblins herbergt, die je kan kiezen om ofwel te negeren, ofwel dood te doen.

Blijkt nu dat de deur naar de ronde kamer gesloten is, dus ga naar de kamer aan je linkerkant en praat tegen Mogma. Hij zal je vertellen dat hij de sleutel ergens begraven heeft, dus keer terug naar waar je vandaan kwam en ga de kamer aan de rechterkant binnen.

Spring hier in het water en zwem door de kruipruimte in de linkermuur. Maar pas op voor de Froak!

Vervolgens moet je de klimop opklimmen langs de smalle doorweg tot je een graafbaar stukje aarde ziet. Hier zal je de kleine sleutel vinden, waarmee je de ronde kamer binnen kan gaan.

Graaf hier om de kleine sleutel te vinden.

Hier moet je dan twee Staldra's verslaan en als je de shortcut hebt vrijgespeeld op je eerste bezoek kan je nu snel naar het gebied buiten de kerker's laatste kamer komen. Zo niet, dan zal je de lange weg moeten nemen door de deur aan de rechterkant te nemen.

Hoe dan ook, wanneer je deze ruimte betreedt zul je twee Bokoblin boogschutters moeten verslaan door een bom op hen te laten vallen met de grijpschaarkever. Houd zeker voldoende afstand, anders kunnen ze Link raken!

Voor je verder gaat door de laatste deur, is het een goed idee om zeker te maken dat je een volle bommenzak en hartjesbalkhebt, omdat je zo meteen oog in oog zal komen te staan met drie Stalfos.

Je kan deze op dezelfde manier als tijdens je eerste bezoek aan de Tempel der Bezinning. Met je bommenzak kan je hen wel doen duizelen, zodat je een extra kans hebt om aan te vallen.

Dit doe je door een bom te laten vallen op de vloer en vervolgens de Stalfos ernaartoe te lokken. Wanneer de bom ontploft, heb je een aantal seconden om de geraakte Stalfos aan te vallen! Dit is een uitmuntende tactiek voor wanneer je je overweldigd voelt door deze griezelige skeletten.

Gebruik bommen om Stalfos te doen duizelen.

Heilig water locatie in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Nu je de Stalfos verslagen hebt, kan je verdergaan naar de bron waar het heilige water zich bevindt in Skyward Sword.

Let op! Je kan het water niet nemen van om het even welke bron - het water moet afkomstig zijn van een specifieke waterval.

Dit water vind je terug op de tweede links van het godinnenstandbeeld en kan je makkelijk terugvinden met te detecteren. Gebruik dan een lege fles op de bodem van de waterval om het water te verzamelen.

Het heilig water bevindt zich op de bodem van de waterval.

Nu is het tijd om terug te keren naar de waterdraak - maar maak je geen zorgen, je wordt automatisch vervoerd naar buiten de Tempel der Bezinning!

In ruil opent de Waterdraak de weg naar het Eeuwenoud Reservoir - Skyward Sword's vierde kerker.

Bereid je zeker voor door drankjes te kopen, je uitrusting te versterken en zo nodig zelfs je schild te repareren. Je kan nu het Heilig Schild in de Skyloft bazaar kopen als je nood hebt aan wat verandering!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur

Arthur De Backer

Contributor

Reacties