De kritiek rond PlayStation 4 cross-play aan het adres van Sony valt niet in dovemansoren. Dat laat topman Shawn Layden weten tijdens de Gamelab-conferentie in Spanje.

Cross-play met andere consoles is tot nu toe nooit een mogelijkheid geweest. De optie kwam opnieuw ter sprake na het nieuws dat Fortnite-spelers op de PlayStation 4 niet kunnen inloggen op de Nintendo Switch en Xbox One. Wat betreft de pc en smartphones, zijn er dan weer geen problemen.

Op een vraag van Eurogamer of 'Sony luistert naar zijn spelers met betrekking tot cross-play', antwoordt Layden: "We luisteren zeker en bekijken veel mogelijkheden. De omstandigheden draaien om meer dan n enkele game. Ik heb er vertrouwen in dat we tot een oplossing komen die onze spelersgemeenschap begrijpt en aanvaardt."

Begin deze maand verklaarde ex-baas van het vroegere Sony Online Entertainment John Smedly via Twitter dat geld aan de basis ligt van Sony's beslissing. Zo zou de uitgever willen voorkomen dat bijvoorbeeld skins gekocht op een ander platform ook te gebruiken zijn op de PlayStation 4. "Zo simpel is het", besluit Smedly.

Cross-play of niet. Het nieuwe seizoen van Fortnite laat niet op zich wachten. Eerder vandaag werd de Fortnite Season 5 release bekendgemaakt.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Maarten Denoo

Maarten Denoo

Redacteur

Keerde het multiplayergeraas de rug toe en verdiept zich nu vooral in actie-RPGs en co-op games. Stort een bescheiden bijdrage en steun deze arme ziel in zijn strijd tegen een immer toenemende backlog.

Meer artikels van Maarten Denoo