Star Wars Battlefront tips en tricks

Alle Star Wars Battlefront tips en tricks op een rij. Beginner tips, Multiplayer modes, Heroes, Star Cards, Power-Ups.

Star Wars Battlefront ligt nu in de winkel en fans kunnen zich in verschillende multiplayer modes storten en missie op hun eentje of met vrienden voltooien.

Om je een beetje wegwijs te maken, zetten we enkele Star Wars Battlefront tips op een rij. We bespreken de verschillende Heroes, Multiplayer Modes en de Star Cards. Beneden aan deze pagina vind je bovendien enkele tips voor beginners.

Overzicht Star Wars Battlefront tips

De 3 belangrijkste Star Wars Battlefront beginner tips

starwarsbattlefronttips
 • Begin met de missies

  Hoewel dat de missies beperkt zijn tegenover de Multiplayer Modes, zijn ze een goede manier om de game te leren kennen. Je doorloopt enkele mappen en neemt het in je eentje of met vrienden op tegen een hele reeks vijanden. Ideaal om de basis van de combat onder de knie te krijgen.

  Je kunt ze op je eentje doorlopen, maar je AI teamleden laten vaak te wensen over. Als je dus geen menselijke spelers vindt om je bij te staan, moet je zelf wat meer uit je schulp. Het blijft in ieder geval een goede introductie tot hoe de wapens werken.

  Na enkele rondes ben je klaar voor de multiplayer. Bereid je echter wel voor om in het begin vaak te sterven. Zet echter door tot je enkele levels stijgt en je nieuwe Star Cards verdient. Ervaring en glorie gaan hand in hand.

 • Leer eerst de basis

  Hou om te beginnen niet heel de tijd de vuurknop ingedrukt. Elk wapen heeft een hittemeter die telkens je schiet voller en voller geraakt. Wanneer je wapen te warm wordt, moet het eerst even afkoelen. Je kunt dit proces versnellen door op de knop te duwen wanneer het pijltje in het gele gedeelte zit. Dit maakt je wapen onmiddellijk terug klaar om te vuren.

  Hetzelfde geldt voor je Star Cards. Alle vaardigheden hebben een cooldown. Deze kan je op termijn met upgrades naar beneden halen. Gebruik de kaarten dus niet te snel, maar wees ook niet bang om ze in de strijd te gooien wanneer je ze nodig hebt. Het is een fijn evenwicht tussen voorzichtigheid en agressiviteit. Meer ervaring levert je niet alleen betere Star Cards op, maar je wordt ook steeds beter in het inschatten van hun nut.

  Blijf ook altijd zoveel mogelijk in beweging. Een stilstaand doelwit is veel makkelijker te raken dan een soldaat die rondloopt en springt. Probeer ook steeds van hoger gelegen gebied aan te vallen. Zeker snipers hebben dankzij hun langeafstandswapens een groot voordeel wanneer de vijand rustig stilstaat. Gebruik ook de Jump Jet om snel vijandig vuur te ontwijken.

  Vergeet ook je schild niet. Geregeld vind je een Squad Shield waarmee je een heel gebied kunt beschermen. Het Personal Shield is erg handig om die enkele extra schoten te overleven. Spaar deze vaardigheid voor wanneer je een open gebied zonder beschutting betreedt of wanneer je een noodzakelijk punt moet beschermen. Verspil je schild niet aan betekenisloze vuurgevechten.

 • Gebruik de Power-Ups

  Tijdens het spelen stoot je op de vele power-ups die over de map verspreid liggen. Deze pick-ups activeer je door beide schouderknoppen in te drukken. Pas wel op, meestal kan je ze maar één keer gebruiken. Spaar ze dus voor goede momenten.

  Sommige zijn wapens die zichzelf uitwijzen: een Orbital Strike bijvoorbeeld bombardeert een gebied, een Sensor Droid schiet vijanden neer en Proximity Bomb veroorzaakt een grote explosie wanneer iemand in de buurt komt. Je ziet welke power-up welk wapen huisvest aan de hand van de iconen. Leer deze zo snel mogelijk kennen en ontwikkel een gevoel voor wanneer de timing perfect is om ze in te zetten.

  Sommige power-ups bevatten ook voertuigen. Vooral de vliegtuigen, zoals de X-Wing en TIE Fighters, zijn cruciaal om luchtdominantie af te dwingen. Hou echter wel hun meter in het oog, want je wilt deze vliegende wapens niet te snel verliezen. Kijk ook uit naar repair iconen die je vliegtijd een pak kunnen verlengen.

  Grondvoertuigen zoals de AT-AT en AT-ST spelen een belangrijke rol. In de AT-AT heb je enkel controle over de wapens, maar ze zijn wel heel krachtig. De AT-ST is mobieler, maar ook kwetsbaar (zeker langs achteren).

  De Heroes spelen ook een cruciale rol. Met deze power-ups speel je tijdelijk als een iconische Star Wars personage zoals bijvoorbeeld Han Solo, Darh Vader of Luke Skywalker. Ze zetten het slagveld zo lang op hun kop als jij ze in leven kunt houden. Storm als Hero dus niet in je eentje op je vijand af, maar werk samen met de rest van je team.

Goed, dat is ongeveer alles dat je over de basis van Star Wars Batllefront moet weten. Het beste wat je uiteindelijk kunt doen, is nooit opgeven. Blijf ervaring verzamelen en speel beloningen zoals Star Cards en nieuwe wapens vrij. Al snel beheers je het slagveld als een echte Jedi.

- Volgende Star Wars Battlefront tips: Multiplayer Modes

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Feature | FIFA 22 Career Mode - Wat is er nieuw in de carrièremodus

Alles over Manager Career, Player Career en nog meer.

Feature | FIFA 22 FUT - Wat is er nieuw in FIFA Ultimate Team?

Alles over FUT Divisions, Champions, Heroes en nog meer.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Feature | FIFA 22 gameplay - Wat is er nieuw en anders in FIFA 22?

Alles over HyperMotion, visuals, teams en nog meer.

Feature | FIFA 22 Volta is niet zoals je het je herinnert

Alles over Volta gameplay, Arcade, Selections, Seasons en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread