Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Arkham City is vijf maal groter

Spelers krijgen meer vrijheid.

Rocksteady laat weten dat de speelwereld van Batman: Arkham City vijf maal groter is dan die van Batman: Arkham Asylum. Dit meldt Eurogamer.

Game director Sefton Hill wil de gamers echter niet bij de hand houden: “Onze bedoeling was niet om een grotere wereld te maken, gewoon omdat wij dat konden. In Arkham Asylum waren wij gefocust op een intense atmosfeer zoals in een drukvat door Batman samen op te sluiten bij de Joker en de andere gekken. In Arkham City krijg je meer vrijheid, maar blijft die intense sfeer aanwezig.”

Ondanks de vrijheid om overal te gaan waar je wil, maar je krijgt altijd een goed visie van wat je moet doen. “Als spelers echter moeilijkheden zoeken is dit niet zo moeilijk om te vinden. Er zijn vele zijmissies, geheimen en straatgevechten.”

Het verhaal speelt zich af 18 maanden na het verhaal van Arkham Asylum. Quincy Sharp is nu burgemeester en toverde heel Arkham City om tot gevangenis. Hugo Strange is de opzichter van een stad zonder regels en zonder ontsnappingroutes.

Ondermeer Two-Face, de Joker en Catwoman maken hun opwachting in de game. Er zijn ook nieuwe gadgets, een aangepast vechtsysteem en countermogelijkheden.

Read this next