Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Epic Games betaalde in 2019 meer dan 11 miljoen dollar om gratis games uit te delen

Waarom ooit nog games kopen?

De rechtszaak tussen Epic Games en Apple over het al dan niet verkopen van Fortnite in de Epic Games Store is momenteel volop aan de gang. Uit die rechtszaak komt ook heel wat andere informatie naar boven. Zo heeft Epic Games in de eerste negen maanden van 2019 11,6 miljoen dollar betaald aan ontwikkelaars om hun games gratis te verdelen via de Epic Games Store.

Voor de Batman Arkham-trilogie betaalde Epic Games bijvoorbeeld 1,5 miljoen dollar. Ook Subnautica was een dure aankoop. Voor die game betaalde Epic Games maar liefst 1,4 miljoen dollar. Een kleinere game zoals Super Meat Boy moest het dan weer doen met een beperkt bedrag van 50.000 dollar

Uit het document blijkt ook dat Epic Games via het uitdelen van gratis games vooral nieuwe gebruikers naar de Epic Games Store wil lokken. Zo houdt het bedrijf nauwgezet bij hoeveel er betaald is per nieuwe gebruiker door het betaalde bedrag te delen door het aantal nieuwe accounts.

Dat alles bevestigt nogmaals dat Epic Games alles in het werk stelt om de concurrentie met Steam aan te gaan. Door gratis games aan te bieden, hoop het bedrijf zoveel mogelijk nieuwe gebruikers te lokken die op termijn hopelijk ook hun games bij Epic zullen kopen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Batman: Arkham Asylum

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Batman: Arkham City

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

See 4 more

Batman: Arkham Knight

PS4, Xbox One, PC

Enter the Gungeon

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Mutant Year Zero: Road to Eden

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Subnautica

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties