Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

5 games in afwachting van Marvel's Avengers

Super, man.

Zet je masker maar alvast op, want de Marvel's Avengers release valt op 4 september. Je moet dus nog even geduld hebben, maar in de tussentijd zijn er genoeg games met superhelden en superkrachten om die periode mee te overbruggen. Vijf redacteuren kiezen vijf games in afwachting van Marvel's Avengers.

Bekijk op YouTube

Heb je interesse in Marvel's Avengers, maar nog geen pre-order? Onder meer hier kun je Marvel's Avengers kopen op Bol.com.

Crackdown

Wie 'superheld' zegt, denkt meteen aan de talloze iconische personages van Marvel en DC. Doorheen de jaren heeft de videogamewereld echter ook enkele memorabele superhelden afgeleverd. Mijn favoriet lijkt op het eerste zicht weliswaar het tegenovergestelde van memorabel. Je hoofdpersonage in de eerste Crackdown heeft geen naam (behalve het generische The Agent), geen stem en is één van acht compleet inwisselbare skins.

En toch, en toch. Gedurende je tocht doorheen Pacific City groeit je avatar uit van een gewone flik tot een testosteronmonster dat 4 verdiepingen hoog springt en auto's probleemloos naar helikopters smijt. Hoe meer je namelijk een bepaalde actie doet (bijvoorbeeld bendeleden in elkaar slaan), hoe beter je erin wordt.

De gameplayloop van Crackdown is daardoor ontzettend verslavend, want je hebt een constante incentive om te doen wat je graag doet. Wanneer je na een twintigtal uur zelfs probleemloos wolkenkrabbers op kunt klauteren, voel je je werkelijk als een onstuitbare superheld. Nu maar hopen dat Marvel's Avengers datzelfde ontzagwekkende gevoel en even degelijk design kan oproepen.

- Carl Vander Maelen

Batman: Arkham City

Ruim tien jaar geleden kwam Batman: Arkham Asylum vrijwel uit het niets en scoorde het louter hoge cijfers. Mede dankzij de authentieke sfeer en bikkelharde actie ademde de game 100 procent Batman uit. Het relatief onervaren Rocksteady Games zette met Arkham Asylum dus een buitengewone prestatie neer, maar wist met Arkham City de lat zelfs nóg hoger te leggen.

Of je Batman nu van de films, comics of animatieseries kent, het anarchistische gevangenisdistrict Arkham City is precies wat je er als fan van verwacht: een grimmige plek waar misdaad voortdurend op de loer ligt. Uiteindelijk geeft niks meer voldoening dan in je batsuit over de straten te zweven, als een torenvalk jezelf op een groepje criminelen te storten en ze op een ongenadig hard pak slaag te trakteren. Binnen gebouwen doe je eerder beroep op je gadgets en komt het meer aan op angst inboezemen middels stealth attacks. Het is hoe dan ook je doel om eens duidelijk te maken wie er in Arkham City de baas is. En wie daarbij niet horen wilt, moet maar voelen.

Los van de strakke gameplay heeft Batman: Arkham City ook een zeer onderhoudend verhaal, dat dankzij de uitmuntende voiceacting van onder meer Kevin Conroy, Troy Baker en Mark Hamill volledig tot leven komt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de verslavende Riddler-puzzels, creepy Scarecrow-nachtmerries, het enerverende kat-en-muisspel tussen 'Bats' en Joker, missies in de huid van Catwoman... Kortom, er is simpelweg geen excuus om deze game nog nooit gespeeld te hebben.

- Yvo Kieviet

Kun je niet wachten om zelf met de game aan de slag te gaan? Onder meer hier kun je Batman: Arkham Collection kopen op Bol.com.

Ultimate Marvel vs. Capcom 3

Eerlijk gezegd heb ik niet zoveel met superhelden, maar wel met 2D-fightinggames. Sterker nog, vroeger had ik misschien wel een ongezonde obsessie voor het genre. Zo'n haat-liefdeverhouding waarbij je jezelf met pure zelfkastijding confronteert. Dergelijke games hebben namelijk een flinke leercurve, wat dus inhoudt dat je tot bloedens toe met de D-Pad van de PlayStation-controller aan het stoeien bent.

Dus als ik aan Marvel en videogames denk, dan denk ik automatisch aan Ultimate Marvel vs. Capcom 3. Een game die qua gameplay volledig haaks staat op Marvel's Avengers, maar waar je wel in de huid van diverse Marvel-helden kruipt. Ultimate Marvel vs. Capcom 3 bevat bovendien een zeer uitgebreid rooster, die hoe dan ook een grijns op je gezicht tovert. Er is namelijk niks mooiers dan dat Hulk Ryu alle hoeken van het speelveld te laten zien. Of dat je met Doctor Strange's Seven Rings of Raggadorr Phoenix Wright's bezwaren de grond indrukt.

En dat gestoei met de D-Pad van de PlayStation-controller? Dat valt met Ultimate Marvel vs. Capcom 3 gelukkig wel mee. Ja, je hebt nog altijd te maken met quarter-circle-forwards, maar de reeks is in vergelijking met andere 2D-fightinggames nog redelijk toegankelijk, waardoor de game zelfs nu nog een pareltje is.

- Marcel de Jong

Kun je niet wachten om zelf met de game aan de slag te gaan? Onder meer hier kun je Ultimate Marvel vs. Capcom kopen op Bol.com.

Freedom Force

De meeste gamers kennen Ken Levine en Irrational Games vooral van de Bioshock-reeks. Lang voordien maakte de studio echter al furore met Freedom Force, een tactische actiegame waarin je een team van superhelden aanstuurt doorheen een verhaal dat sterk is geïnspireerd door de Golden Age of Comic Books. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat je superhelden worden geleid door Minuteman - elke vergelijking met Captain America berust op louter toeval - en het onder andere opnemen tegen de kwaadaardige Nuclear Winter.

Naast het verhaal en de vele politieke knipogen blijft ook de gameplay bijna twintig jaar na de release perfect overeind. Zo gaat het nooit vervelen om een vat vol explosieven met een welgemikte vuurbal van El Diablo temidden van een groep vijanden te laten ontploffen. Of om The Ant en zijn leger mieren te gepasten tijde als een duivel uit een doosje uit de grond te laten kruipen. Doe jezelf een plezier, en tik deze game in de volgende Steam Sale eens op de kop. For Freedom!

- Michiel De Coninck

Marvel's Spider-Man

In zijn review noemde Carl Marvel's Spider-Man al een blockbuster in videogameformaat, en dat is na bijna twee jaar nog niets veranderd. Hoewel de game qua missiestructuur een iets te letterlijke kopie van voorgaande Spider-Man-games is, krijgt het als geen ander - behalve misschien Spider-Man 2 voor de PlayStation 2 - de snelheid en fun van 'webslinging' vertaald. Daardoor vormt zelfs doelloos rondslingeren vertier van de bovenste plank.

Ook in Marvel's Avengers maakt Spidey trouwens zijn opwachting, al werd de onthulling van het personage overschaduwd door geforceerde console-exclusiviteit en de "unieke relatie tussen PlayStation en Marvel", aldus ontwikkelaar Crystal Dynamics. Een groot gemis voor een game die al van bij aanvang eerder zwak oogt en bij weinigen echt enthousiasme opwekt - met uitzondering van één tipsy Eurogamer-redacteur, welteverstaan.

- Maarten Denoo

Kun je niet wachten om zelf met de game aan de slag te gaan? Onder meer hier kun je Marvel's Spider-Man kopen op Bol.com.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Batman: Arkham City

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Crackdown

Xbox 360

See 3 more

Freedom Force

PC

Marvel's Avengers

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Ultimate Marvel vs. Capcom 3

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties