Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rocksteady stopt met maken van Batman-games

“Voelt alsof we een verkering uitmaken.”

Rocksteady Games maakt in de voorzienbare toekomst geen Batman-games meer. Dit zegt producent Dax Ginn in een interview met eurogamer.net. Volgens Ginn neemt de studio met het aankomende Batman: Arkham VR afscheid van de superheld.

Arkham VR is een spin-off van Rocksteady's Arkham-trilogie, gemaakt voor de PlayStation VR. Vorige week voltooide de studio de ontwikkeling van de game. Wat het volgende project van Rocksteady wordt, is volgens Ginn nog niet duidelijk.

"We bevinden ons in een benijdenswaardige positie, waarin we de tijd en ruimte hebben om te overwegen wat we willen doen," zegt Ginn. "We kunnen nu nadenken over wat onze volgende droomgame is."

Volgens Ginn heeft het team dubbele gevoelens over afscheid nemen van Batman, en voelt het zowel als 'het uitmaken van een verkering' als 'het komen van de tijd om iets anders te doen.'

"Het is altijd eng om iets nieuws te doen, maar wij willen die angst," zegt Ginn. "Wij willen ons ongemakkelijk voelen, omdat we dan opnieuw fantastische dingen kunnen maken."

Batman: Arkham VR komt 13 november uit en kost €19,99.

Ontwikkelaar Virtuous Games werkt aan het overzetten van Rocksteady's eerste twee Arkham-games naar de huidige generatie consoles. Deze bundel heet Batman: Return to Arkham, en komt op 21 oktober uit.

Over de auteur
Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.

Reacties