Battlefield: Bad Company 2

Spotlight

Belangrijke events

Bad Company 2 patch verwijdert DRM

Bad Company 2 patch verwijdert DRM

Patch van 2 GB nu beschikbaar.

Pc-spelers van Battlefield: Bad Company 2 zullen vandaag merken dat hun game een nieuwe patch kreeg van maar liefst 2 GB. Deze zou de stabiliteit en performantie van de game ten goede moeten komen, daarenboven maakt de patch ook komaf met de Securom-DRM die alle niet-Steam versies beveiligt.

De update brengt de game naar versie R11 en bevat eveneens alle voorgaande patches, wat de exuberante grootte van de patch verklaart. Zoals te lezen valt in deze blogpost vonden de ontwikkelaars het de extra tijd niet waard om voor mensen wiens game reeds up-to-date is met versie R10, een kleinere incrementele patch te maken.

Op dit moment is de patch reeds te downloaden via Steam, niet-Steam exemplaren kunnen hem via de ingebouwde auto-updater downloaden. Het gros van de servers zou in de loop van de dag moeten overschakelen op versie R11.

Lees meer...

Geen Battlefield 1943 op PC

Vijgen na Pasen.

Terwijl DICE momenteel hard aan het werk is om Battlefield 3 eind dit jaar de concurrentie met Call of Duty rechtstreeks aan te laten gaan, besloot men en passant met de onthulling van de eerste teaser voor Battlefield 3 bekend te maken dat Battlefield 1943 uiteindelijk toch niet op PC zal verschijnen.

FeatureDe beste games van 2010

Eurogamer België velt het finale oordeel.

2010 is bijna ten einde, en gedurende de voorbije twee weken heeft elke redacteur van Eurogamer België de kans gegrepen om zijn persoonlijke toppers van het voorbije jaar op te lijsten. De meningen waren uiteenlopend en de keuzes wisten voor wat opvallende verrassingen te zorgen, maar wat is het resultaat nu eigenlijk wanneer we al die meningen samenvoegen? Op die vraag krijg je in dit artikel een antwoord!

FeatureEdelbert's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

2010 zal voor velen de geschiedenis ingaan als het jaar van de onthullingen. Overal kwamen er schandalen aan het licht, op welk maatschappelijk domein dan ook. Wikileaks was waarschijnlijk nog degene die de meeste reacties uitlokte van wereldleiders wereldwijd. Spilfiguur van dit alles is natuurlijk Julian Assange, één van de laatste voorvechters van de persvrijheid, die het lanceerplatform voor het bekend maken van corrupte overheidspraktijken en gouvernementele misdaden die verstrekkende gevolgen heeft voor haar burgers, opstelde. Maar ook in ons eigen Belgenlandje waren er heel wat wansmakelijke praktijken die na vele jaren het daglicht zagen. De heisa die de vele meldingen van misbruik voor priesters teweeg bracht en de daarbij horende indekoperaties van de katholieke Kerk, zorgden ervoor dat de doofpot is beginnen overlopen.

FeatureJasper's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

Wanneer mensen horen dat je games reviewt voor een website of, beter nog, door een televisieprogramma bijna wekelijks bestempeld wordt als 'game-expert', krijgen ze vaak al eens een verkeerd beeld van je in hun hoofd. Want 'game-experts' hebben ongetwijfeld alle games die er verschijnen in huis en spenderen elke vrije minuut die ze hebben aan het spelen ervan. De wrede waarheid echter is, in mijn geval, gans anders. Dit jaar heb ik welgeteld twintig games mogen reviewen voor Eurogamer België. Met wat rekenwerk ontdek je dat dat ongeveer elke twee en een halve week een review schrijven is.

Grote update voor BFBC2 op komst

Grote update voor BFBC2 op komst

Voor PC en Xbox 360.

Ontwikkelaar DICE heeft een grote update voor Battlefield: Bad Company 2 bijna af. De patch zal enkel voor de PC versie en de Xbox 360 zijn.

De PC update is hoofdzakelijk om de game compatibel te maken met Map Pack 7 voor VIP gebruikers, alsook de nieuwe op Vietnam gebaseerde multiplayer. De patch zelf zal zo’n 2.6 Gb groot zijn.

De Xbox 360 patch houdt zich voornamelijk bezig met enkele ingame challenges en het ophelderen van enkele stabiliteitsproblemen. Ook wordt er nu aandacht besteed aan het beter balanceren van enkele wapens.

Lees meer...

Battlefield Bad Company 2 krijgt patch

De PC van Dice's nieuwste Battlefield game heeft er al verschillende achter de rug, dus kon een patch voor de consoleversie van de game ook niet uitblijven. Vanaf vandaag kan iedereen de patch downloaden. Deze verhelpt heel wat problemen die te maken hebben met de balans van schade die wapens en voertuigen aanrichten. Een te lange waslijst om te posten.

Voor wie het zich niet kan herinneren neemt in BC2 Bad Company het op tegen de dreigende Russische invasie en ze op zoek naar een mythisch superwapen. Voor de volledige review van de game kun je hier terecht.

Lees meer...

[DGC] Bad Company 2 extra goedkoop!

Sla je slag tijdens Dutchgamecon.

Om Dutchgamecon, Eurogamer en alle gamers in de Benelux extra in de verf te zetten, gaan we Battlefield: Bad Company 2 extra laag prijzen in de Eurogamershop.

Battlefield Bad Company 2

Battlefield Bad Company 2

Two’s a company.

Later we maar direct met de deur in huis vallen. Ik was persoonlijk geen fan van de eerste Battlefield Bad Company, die in 2008 de consoles terroriseerde. Een flauw afkooksel van hoe Battlefield 2 is op de PC, verbasterd voor de consolegebruiker. En om het pakketje af te ronden werd nog een doorzichtig verhaal toegevoegd met stereotype personages en belachelijke slapstick humor. Nee, ik ben geen fan. Nu zijn we twee jaar later en de wonden die BF:BC achtergelaten heeft wat genezen zijn, komt ontwikkelaarstudio DICE met een vervolg op hun eerste Bad Company. Je kunt al gaan denken dat ik vrij sceptisch was tegenover deze aankondiging, maar aangezien ik mijn frustraties al heb kunnen ventileren in deze eerste paragraaf is het pad voor een verder zo objectief mogelijke review nu schoongemaakt. Let’s get to it!

Als je Battlefield zegt, zeg je multiplayer. Maar om wat “mainstreamer” te worden besloot DICE om een singleplayer campaign toe te voegen aan hun nieuwe serie in de Battlefield reeks. Je gaat opnieuw aan de slag met B Company. Aan het hoofd van dit zootje ongeregeld heb je opnieuw Samuel D. Redford, die nog altijd om de één of andere reden niet op pensioen is. Vervolgens is er Sweetwater, de “nerd” van het gezelschap. Dan is er nog onze oude vertrouwde redneck Haggard, die wel altijd iets interessant weet te vertellen, om af te sluiten met het vierde lid van de squad, genaamd Preston Marlow. Preston is cameraman van dienst, waarmee we willen zeggen dat hij het personage is met wie je doorheen de game speelt. Echt een karakter heeft onze protagonist niet en veel zegt hij tijdens de game ook niet. Behalve dan die ene opvallende speech op het einde wanneer de moraal van de squad wat weggezakt is. Maar persoonlijk had ik toen een reactie van: “Ah Preston, je hebt de hele tijd je bek niet open gedaan, nu moet je ook niet beginnen. Had iets gezegd wanneer de squad besloot om op eigen houtje een missie te accepteren die eigenlijk moest overgelaten worden aan een Special Forces eenheid en niet aan vier randgevallen en een hippie helikopterpiloot.” Maar goed. Wat is nu deze missie waarover we het hebben?

De game vangt aan in 1944, wanneer nog niemand van B Company geboren was en de Amerikanen nog oorlogje aan het spelen waren met Japan. Jij, als lid van Bravo Company, neemt deel aan “Operation Aurora”. Amerika ging van de veronderstelling uit dat als zij de atoombom en de Duitsers de V2 lange afstandsraketten hadden, dat Japan ook een superwapen moest bezitten. Dus stuurde Oom Sam twee Special Ops squads op pad om een Japanse wetenschapper die informatie had over dit superwapen te bevrijden. Nadat je bovenvermelde bolleboos gevonden hebt en op het punt staat te ontsnappen aan de greep van Charlie (wat Wereld Oorlog 2 -taal is voor de Japanners), gebeurt het ondenkbare. Als laatste wanhoopspoging activeert de Japanse legermacht die gestationeerd was op het onbekende eilandje het superwapen, waardoor iedereen in de directe omgeving om het leven komt.

Lees meer...

Speel zelf de nieuwe Bad Company 2 in Brussel

2 maart op het Rogierplein.

Ben je fan van EA's uitstekende Battlefield reeks, dan sta je vast wild van de nieuwe Bad Company 2 die binnenkort verschijnt. Wel, EA zet alvast Brussel op zijn kop met een groots Battlefield evenement waarin jij de game zelf aan de tand kan voelen.

Het is al weer geleden van de zomer van 2008 dat de eerste Battlefield Bad Company uitkwam op de consoles. Deze toenmalig nieuwe telg in de Battlefield reeks was de eerste in zijn soort die trachtte een singleplayer verhaal in een BF game te verweven. Volgens onze bescheiden mening was dit niet echt een geslaagde zet. Maar Battlefield draait natuurlijk voornamelijk rond de multiplayer. Deze leed wat onder de poging tot volwaardige singleplayer, waardoor de multiplayer wat onafgewerkt en niet echt Battlefield-achtig over kwam. Toen ik dit schreef in één van mijn eerste reviews ooit (nog op een andere site) heb ik hiervoor veel kritiek ontvangen. Ik vergeleek BF:BC naar de mening van de lezers te veel met Battlefield 2 op PC. Iets wat ik maar meer dan normaal vind, vervolgen in een serie moeten namelijk verbeteringen aanbrengen aan een reeds succesvolle formule. Dit deed de eerste BF:BC niet. Meer zelfs nog, het was eerder een stap in de verkeerde richting.

PS3 krijgt MP-beta Bad Company 2

PS3 krijgt MP-beta Bad Company 2

X360 en PC volgen volgend jaar pas.

Sony, EA en DICE hebben de koppen bij elkaar gestoken en sloten op die manier een erg interessante deal. Binnenkort zullen PS3-bezitters exclusief toegang krijgen tot de beta van Battlefield: Bad Company 2. Het gaat hier om het multiplayergedeelte van het spel, maar gezien de game grotendeels daarom draait kunnen we zeker niet klagen.

In de beta zullen spelers aan de slag kunnen gaan met de map Arica Harbor, een map waarin maximaal 24 personen hun ding kunnen doen. Ook zal de allernieuwste versie van de gamemode Rush speelbaar zijn. Rob Dyer, de CEA PR bij Sony, had het volgende over de exclusieve deal te vertellen: "Dit is de perfecte kans voor fans van PlayStation om met een van de meest actievolle en afgewerkte schietspellen ooit aan de slag te gaan".

Voorlopig moeten we Dyer nog gelijk geven ook. Wij gingen als een eerder aan de slag met het spel en we hielden aan onze speelsessie een positieve indruk over. Om toegang te krijgen tot de beta zul je in de komende goed op het internet moeten rondneuzen. EA zal naar alle waarschijnlijkheid keys uitdelen via verschillende mediakanalan.

Lees meer...

Bad Company 2 doelwit voor phishing

Nico kreeg de rekening gepresenteerd.

Het Zweedse DICE laat weten dat elke website, naast de officiële sites, die een beta voor Battlefield Bad Company 2 aanbiedt waarschijnlijk persoonlijke informatie wil stelen. Producer Gordon van Dyke waarschuwt gamers voor de oplichters, en draagt ons op hen "de middenvinger te geven." Bij deze.

FeatureBattlefield: Bad Company 2

Je bent nooit veilig op het slagveld.

Wat is er leuker dan na een zware dag op het werk of in het klaslokaal een spel op te starten waarin je letterlijk alles wat je tegenkomt stuk kunt maken? En dat dan nog eens in een omgeving waarin een heleboel andere spelers van vlees en bloed hetzelfde doel voor ogen hebben? Maak kennis met Battlefield: Bad Company 2, de allernieuwste game van ontwikkelaar DICE waarop niemand echt lijkt te wachten, al zou dat wel eens een grote fout kunnen zijn mocht je een voorliefde hebben voor oerdegelijke first person shooters.