Battlefield 1

Hoewel de singleplayer niet boven de middelmaat uitsteekt, biedt de multiplayer wel de epische veldslagen die de serie hebben grootgemaakt.

Belangrijke events

Week-eindbazen #20

Wat spelen we dit weekend?

Terwijl de E3 langzaam dichterbij komt staan we met jeukende handjes te wachten op de nieuwe aankondigingen. Zoveel games die mogelijk op onze backlog belanden, maar niet voordat we nog enkele titels uitgespeeld hebben. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Maandelijkse Battlefield 1 updates houden op in juni

DICE heeft bekendgemaakt dat de studio in juni ophoudt met de maandelijkse updates voor Battlefield 1. De ontwikkelaar wil zich vanaf dan vermoedelijk toespitsen op de release van Battlefield 5 in oktober.

Spelers kunnen tot dan dus nieuwe content en aanpassingen rond wapens en matchmaking verwachten. Dat vertelt DICE-topman Jonas Elfving in een post op de Battlefield-website. "Geniet van de ervaring en blijf regelmatig Battlefield 1 spelen - je wilt niet missen wat eraan zit te komen", klinkt het.

Het is intussen geen geheim dat de Zweedse ontwikkelaar aan een nieuwe Battlefield-game werkt. Vorige week nog lekte het nieuws dat DICE een Battle Royale-modus voor Battlefield 5 overweegt. Lees zeker ook ons overzicht met alles rond de Battlefield 5 release, gameplay, multiplayer en trailers.

Lees meer...

Battlefield 1 krijgt nieuwe DLC

Nieuwe varianten voor bestaande wapens.

Ontwikkelaar DICE maakt bekend dat er nieuwe wapens voor Battlefield 1 in de maak zijn. Een kleine groep binnen DICE ontwikkelt de nieuwe content voor de game.

Week-eindbazen #06

Wat spelen we dit weekend?

Johnny is eindelijk weer terecht, maar mompelt nu iets over zwaarden en vuistgevechten. Helaas hebben we niet heel veel tijd om op hem te letten, want onze backlog begint weer te groeien. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Ontwikkelaar DICE en uitgever Electronic Arts maken de releasedatum van de Battlefield 1: Apocalypse DLC bekend. De uitbreiding lanceert op 1 februari voor Premium Pass-eigenaren op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Twee weken later is de DLC voor iedereen te koop.

Week-eindbazen #42

Wat spelen we dit weekend?

De herfstblaadjes dwarrelen weer van de bomen, dus dat is een goed excuus om jezelf met een stapel games op te sluiten. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan.

Battlefield 1 update voegt Operations aan server browser toe

Ontwikkelaar DICE laat weten dat de October Update voor Battlefield 1 onder andere de optie toe om naar Operations te zoeken middels de server browser.

De volledige patch notes worden later onthuld. DICE heeft echter eerder al laten weten dat er in oktober nieuwe Dog Tags en nieuwe gameplay settings aan de game worden toegevoegd. De Battlefield 1-servers zijn van 21:00 tot 23:00 uur offline om de update door te voeren.

In november worden Operation campaigns aan Battlefield 1 toegevoegd. Deze feature voegt verschillende Operations samen tot een lange reeks gevechten. De eerste Operation campaign combineert Brusilov Offensive en Red Tide. Deze is exclusief voor Premium Pass-bezitters.

Lees meer...

EA deelt eerste details Battlefield 1: In the Name of the Tsar

Tijdens EA Play zijn de eerste details van de Battlefield 1 DLC In the Name of the Tsar gedeeld.

De uitbreiding brengt het grootste slagveld van de Eerste Wereldoorlog naar Battlefield 1. Er zijn zes nieuwe maps beschikbaar, alsook het Russische leger, Hussar cavalerie-eenheden en nieuwe voertuigen.

In the Name of the Tsar biedt ook nieuwe specialisaties om je gameplay verder te personaliseren, alsook verbeteringen in het progressiesysteem en nieuwe Operations.

Lees meer...

Battlefield 1 May Update voegt Operation Playlists toe

Ontwikkelaar DICE laat weten dat de May Update voor Battlefield 1 onder andere Operation Playlists introduceert.

De nieuwe feature zorgt ervoor dat je aan het einde van een Operation niet meer uit de sessie wordt verwijderd. In plaats daarvan start de Operation opnieuw en wisselen de twee teams van positie.

De update verhelpt tevens een bug in de Spectator Mode waarbij de first-person camera vast komt te zitten tijdens de Pigeon Carrier Artillery camera scene. De ticket count voor Domination is ook verhoogd van 100 naar 200.

Lees meer...

DICE belooft maandelijkse updates voor Battlefield 1

DICE belooft maandelijkse updates voor Battlefield 1

Studio geeft uitleg over toekomst game.

DICE heeft laten weten dat de studio van plan is om in de toekomst maandelijkse updates voor Battlefield 1 uit te brengen. De ontwikkelaar doet dat nu elk kwartaal.

DICE meldt tevens dat de Spring Update voor Battlefield 1 'binnenkort' lanceert. De patch introduceert onder andere Platoons, een feature die het makkelijker maakt om groepen te vormen.

Verder is de studio van plan om Operations aan te passen zodat deze voor 'zo min mogelijk problemen' zorgen. Ook geeft DICE aan dat er aan gameplay tweaks voor Battlefield 1 wordt gewerkt om de game 'meer gebalanceerd en eerlijker' aan te laten voelen.

Lees meer...

Battlefield 1 DLC - They Shall Not Pass - 5 dingen die je moet weten

Update: vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar.

Battlefield 1 brengt je sinds oktober 2016 naar de digitale loopgraven. In de eerste downloadbare uitbreiding kun je de nodige nieuwe modi, maps, wapens en voertuigen verwachten. Heb je overigens de Premium Pass aangeschaft, dan kon je alvast twee weken exclusief met de Battlefield 1 - They Shall Not Pass DLC aan de slag. Hier lees je de belangrijkste features van de downloadbare uitbreiding.

Battlefield 1 - Alles wat je moet weten

Update: They Shall Not Pass DLC.

De kogel is door de kerk: ontwikkelaar DICE stuurt je dit keer naar de loopgraven. Battlefield 1 speelt zich namelijk tijdens de Eerste Wereldoorlog af, die een eeuw geleden nog in volle gang was. Na het 'agenten versus boeven'-uitstapje van Battlefield Hardline komt er dus weer een militaire editie in de serie. Maar waar draait de oorlog eigenlijk om? En welke partijen, klassen, wapens en veldslagen kun je onder meer verwachten? Je leest het allemaal hier.

Battlefield 1 Winter Update verhoogt level cap

De Winter Update voor Battlefield 1 verhoogt onder andere de level cap. De update is nu beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

De patch introduceert een nieuwe manier om XP te verdienen. Zo krijg je Ribbons voor het voltooien van in-game acties. Daarnaast wordt de level cap verhoogd van 10 naar 50. Het is nu tevens mogelijk om te stemmen op de volgende map aan het eind van een match.

In de patch notes op de officiële Battlefield 1 site staat verder dat de update een aantal nieuwe features voor de rent-a-server dienst introduceert. Zo kunnen admins nu spelers uit hun server verwijderen via de in-game interface.

Lees meer...

Beste January Sale deals in de PlayStation Store

Battlefield 1, FIFA 17, Mafia 3 en veel meer!

Sony houdt uitverkoop in de PlayStation Store. De 'January Sale' is daarenboven de allergrootste soldenactie die Sony tot nu toe al heeft georganiseerd. Heel wat titels hebben een fikse korting gekregen: wij zetten de beste deals voor jou op een rijtje! Heel veel van de volgende games staan trouwens ook in de lijst van de beste games van 2016, alsook de favoriete games van 2016 van de redactie.

Eurogamer Benelux kiest de Games van het Jaar 2016

De persoonlijke favorieten van de redactie.

Is er echt alweer een jaar voorbij? Jazeker, en wat voor één. Of je nu graag vijanden aan gort schiet, magische monsters verslaat of uren rondzwerft om bij de ene berg te raken, 2016 bood voor elk wat wils. Naar goede gewoonte reiken de redacteurs van Eurogamer Benelux zijn jaarlijkse medaillepaar uit: per redacteur een voor zijn Game of the Year (goud) en een voor zijn runner-up (zilver). Het was door de waaier aan topgames niet altijd even makkelijk, maar het is ons toch gelukt. Nu is het vol spanning wachten op wat 2017 ons gaat brengen. Cheers!

We geven twee exemplaren van Battlefield 1 weg!

Voor jou en je beste....vriend? Buurman?

Hoera, het is december! De maand van vrijgevigheid, saamhorigheid en cadeaus. Eurogamer Benelux is nu al vervuld van de kerstboodschap en geeft daarom twee exemplaren van Battlefield 1 op een plaform naar keuze weg. Liefde is immers een slagveld.

Battlefield 1 november patch pakt Operations en Conquest aan

Ontwikkelaar DICE brengt vandaag de november-patch voor Battlefield 1 uit. De patch brengt wijzigingen aan in onder andere Conquest, Operations en de verschillende maps.

De patch verhoogt het aantal tickets voor de aanvallende partij in de Operations modus, maakt het makkelijker om de vlag te bemachtigen in de Conquest modus en voegt twee extra vlaggen toe aan de Suez map.

Naast deze wijzigingen worden er meerdere bugs aangepakt. De voledige patch notes vind je op het Battlefield-forum.

Lees meer...

Digital FoundryBattlefield 1 en FIFA 17: Frostbite zegeviert op PS4 Pro

EA's engine toont indrukwekkende upgrades bij beide game.

DICE's Frostbite engine is de drijvende kracht achter het merendeel van Electronic Arts' games. Dit hypermodern stukje technologie is verantwoordelijk voor de indrukwekkende visuals van games als Battlefield, FIFA, Need for Speed, Battlefront en de volgende Mass Effect. Aangezien een aantal van de beste rendering ingenieurs in de wereld aan de Frostbite engine werken, hadden we hoge verwachtingen van de upgrades die de verbeterde GPU van de PS4 Pro zou brengen. En we zijn absoluut niet teleurgesteld.

DICE onthult toekomstige updates Battlefield 1

DICE onthult toekomstige updates Battlefield 1

Game krijgt onder andere Fog of War modus.

Ontwikkelaar DICE heeft een aantal toekomstige toevoegingen aan Battlefield 1 onthuld.

De studio laat onder andere weten dat de game 'binnenkort' Hardcore Servers krijgt. Verder past DICE de lay-out van de Suez map aan zodat matches in Conquest beter gebalanceerd zijn. Zo heeft de map binnenkort vijf in plaats van drie flags.

DICE meldt tevens dat er op 16 november een Battlefest voor Battlefield 1 plaatsvindt. Het evenement voegt onder andere tijdelijke community missions, een 'unieke Battlepack revisie' en 'een heleboel meer' toe.

Lees meer...

Battlefield 1 patch lost bugs in campaign op

Battlefield 1 patch lost bugs in campaign op

Loopgraafvoet is al vervelend genoeg.

Battlefield 1 heeft een patch gekregen waarin een aantal bugs uit de singleplayer campaign zijn opgelost.

Tijdens de "Through Mud and Blood" campaign zijn de objective markers nu zichbaar. Ook is er een 'soft crash' opgelost, die veroorzaakt werd door de AI in de singleplayer.

Er zijn ook oplossingen voor algemene problemen. Dog Tags zijn nu zichtbaar en ontgrendelen naar behoren. Bovendien worden weapon skins nu van een wapen afgehaald voordat ze worden ontmanteld.

Lees meer...

Battlefield 1 review - Indrukwekkend knalfestijn van een verschrikkelijke oorlog

Bajonetten, zeppelins, mosterdgas... Na meer dan tien jaar moderne oorlogsvoering keert de Battlefield-reeks terug naar het verleden. Ontwikkelaar DICE stuurt je namelijk naar de digitale loopgraven van de Eerste Wereldoorlog - de bakermat van totale oorlogsvoering. Battlefield 1 biedt een compleet andere setting waarin hittezoekende raketten en optische infraroodviziers nog verre toekomstmuziek zijn. Oorlogsveteranen kunnen echter rustig ademhalen, want de kern van de serie blijft ongewijzigd.

Bij de eerste stappen op het strijdtoneel staat namelijk één ding fier overeind: de grootse veldslagen. Manschappen sprinten tussen de mortierinslagen en kogelregen van gebouw naar gebouw. Niet dat je daar veilig bent, want letterlijk elke baksteen wordt aan diggelen geschoten. Verderop knallen denderende tanks op alles met een hartslag. Of zonder, zolang het maar kapot kan. In de lucht maken gevechtsvliegtuigen dan weer elkaar en de grondtroepen het leven zuur. En voor je het weet, zijn na twintig minuten de talloze littekens van bikkelharde strijd in het landschap zichtbaar. Aan hectische, grootschalige gevechten dan ook geen gebrek in Battlefield 1.

De nieuwe setting biedt daarnaast nieuwe kansen om totale oorlogsvoering achter je pc of console te ervaren. Denk daarbij aan een welgemikte gifgasgranaat door het zolderraam waardoor een vijandelijke sniper in blinde paniek zijn gasmasker opzet. Om hem vervolgens met een oerkreet aan je bajonet te rijgen. Of te paard door een vijandelijke basiskamp galopperen, terwijl je onoplettende tegenstanders met je zwaaiende sabel laat kennismaken. Man-tegen-mangevechten zijn terug van weggeweest. DICE respecteert niet alleen de technologieën en gevechtstactieken van een eeuw geleden, maar vervlecht die naadloos in de authentieke gameplay die je van de serie gewend bent.

Lees meer...

Terwijl Call of Duty: Infinite Warfare in de toekomst blijft hangen, neemt DICE je in de nieuwste Battlefield-game terug naar het verleden. Battlefield 1 heeft namelijk de Eerste Wereldoorlog als setting. Wat kun je allemaal verwachten? De vijf belangrijkste dingen lees je hier.

Battlefield 1 krijgt huurbare servers

Ditmaal wel via Electronic Arts.

Uitgever Electronic Arts kondigt aan dat Battlefield 1 huurbare servers krijgt. De optie bestaat al langer in de Battlefield-serie, maar gaat nu voor het eerst volledig via de uitgever zelf.

Battlefield 1 release maps en modi onthuld

Onder andere het vangen van duiven.

Electronic Arts en ontwikkelaar DICE onthullen welke Battlefield 1 maps en multiplayermodi er bij de lancering van de game beschikbaar zijn. De game begint met negen maps en krijgt in december een gratis tiende.

Battlefield 1 beta door 13,2 miljoen mensen gespeeld

De Battlefield 1 bèta is door 13,2 miljoen mensen gespeeld. Hiermee is de testfase de meest succesvolle bèta van uitgever Electronic Arts.

Bèta's van vergelijkbare games kwamen niet boven de tien miljoen spelers uit. Zo hadden de Destiny, The Division en Star Wars Battlefront bèta respectievelijk 4,6 miljoen, 6,4 miljoen en 9,5 miljoen spelers.

Ontwikkelaar DICE laat verder weten dat 30 procent van de spelers als de Assault-klasse speelde. 28 procent van de spelers koos voor de Scout, 21 procent voor de Support en tien procent voor de Medic. De overige elf procent speelde als Tanker, Pilot of Cavalry.

Lees meer...

Einddatum Battlefield 1 open beta bekend

Einddatum Battlefield 1 open beta bekend

Aan alles komt een eind.

Ontwikkelaar DICE maakt de einddatum voor de Battlefield 1 open bèta bekend. Via de Battlefield Twitter-pagina laat DICE weten dat de open bèta op donderdag 8 september eindigt. Er is geen exacte tijd genoemd.

De open bèta is op 31 augustus van start gegaan. DICE heeft inmiddels veranderingen doorgevoerd, zoals het verwijderen van een tijdslimiet in de Conquest modus. Daarnaast simuleert de studio momenteel extreme launch omstandigheden om de servers te testen.

Meer over de game weten? Raadpleeg dan ons uitgebreid overzicht van alle Battlefield 1 info die je moet weten.

Lees meer...

Battlefield 1 open beta - 5 dingen die je moet weten

Terwijl de Centralen en Geallieerden honderd jaar geleden lijnrecht tegenover elkaar stonden, begeven miljoenen spelers zich dit najaar richting de digitale loopgraven. Momenteel kun je de Eerste Wereldoorlog-shooter alvast aan de tand voelen. De Battlefield 1 open bèta is voor Battlefield Insiders al sinds 30 augustus speelbaar, maar is vanaf 31 augustus voor iedereen met een pc, PlayStation 4 en Xbox One toegankelijk. Wat kun je in die tijd allemaal verwachten?

Map: Sinai Desert

In de Battlefield 1 beta is er één map speelbaar: Sinai Desert. In het Midden-Oosten strijden de Geallieerden tegen het Ottomaanse Rijk, met controle over het Suezkanaal als inzet.

Lees meer...

Battlefield 1 open beta vereist geen PlayStation Plus

Battlefield 1 open beta vereist geen PlayStation Plus

Xbox Live Gold wel nodig op de Xbox One.

PlayStation 4-bezitters die meedoen aan de Battlefield 1 open bèta, hebben geen PlayStation Plus-abonnement nodig. Op de Xbox One blijft een Xbox Live Gold-lidmaatschap echter wel vereist. Dit bevestigt uitgever Electronic Arts vandaag op Twitter.

De Battlefield 1 open bèta begint deze woensdag op de pc, PS4 en Xbox One. Als je je geabonneerd hebt op de Battlefield Insider-nieuwsbrief, dan krijg je vandaag al toegang tot de testfase.

De bèta bestaat uit de Sinai Desert map, waarin zowel de Conquest als Rush modi speelbaar zijn. De map bevat onder andere een gepantserde trein die over het slagveld beweegt.

Lees meer...

Battlefield 1 kijkt verder dan Europa

Te paard het strijdveld op.

Terwijl de Call of Duty-serie verder het pad van de verre toekomst bewandelt, duikt EA DICE de geschiedenisboeken in. Battlefield 1 speelt zich af in een tijdsperiode die tot de dag van vandaag als een van de bloederigste bladzijdes uit onze geschiedenis omschreven wordt: de Eerste Wereldoorlog. Tevens een passage van ons verleden waarvan de algemene kennis vaak tekortschiet.

Bekijk ruim een uur aan Battlefield 1 gameplay

Uitgever Electronic Arts laat via YouTube-kanaal LevelCapGaming ruim een uur aan Battlefield 1 gameplay zien. In tegenstelling tot de meeste streams, is deze beschikbaar aan een 1080p-resolutie met 60 frames per seconde.

De gevechten vinden plaats op de onlangs onthulde Sinai Desert map. Je krijgt een duidelijk beeld van de wapens en uitrusting van alle classes en de verschillende loadouts die beschikbaar zijn. Ook zie je de Elite Classes gevechten voeren in de lucht en op een paard.

Meer over de game weten? Raadpleeg dan ons uitgebreid overzicht van alle Battlefield 1 info die je moet weten.

Lees meer...

Battlefield 1 open beta start deze maand

Ontwikkelaar DICE maakt de startdatum van de open bèta voor Battlefield 1 bekend. De testfase begint op 31 augustus op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

De studio meldt tevens dat Battlefield Insiders een dag eerder toegang krijgen tot de open bèta. Je kunt je als Insider inschrijven via de officiële Battlefield-site.

De open bèta geeft je de mogelijkheid om de Conquest en Rush multiplayermodi te spelen op de Sinai Desert map. Een nieuwe trailer voor Battlefield 1 geeft een kort overzicht van deze map. Zo is er onder andere een gepantserde trein in het filmpje te zien.

Lees meer...

Details Battlefield 1 campaign en maps gelekt

Details Battlefield 1 campaign en maps gelekt

Data-mining van closed alpha.

Dankzij uitgebreide data-mining van de gesloten alfaversie van Battlefield 1 zijn er details over de campaign , maps en wapens in de game bekend geraakt. Pas op! Dit bericht bevat spoilers!

De Battlefield 1 singleplayer campaign bestaat uit zes hoofdstukken die elk in verschillende levels worden onderverdeeld. Titels zoals 'Flight School' en 'Blitz' geven al een hint van wat je in sommige missies kunt verwachten.

Battlefield 1 lanceert mogelijk met 10 multiplayer maps, net als voorganger Battlefield 4. De namen van de maps geven een indicatie van de verschillende bestemmingen in de game.

Lees meer...

Battlefield 1 krijgt nieuwe user interface

Geldt ook voor Battlefield 4 en Battlefield Hardline.

De pc-versies van Battlefield 4, Battlefield 1 en Battlefield Hardline krijgen een nieuwe, gedeelde interface. Dit maakt ontwikkelaar DICE bekend.

E3 2016 - Top of flop

De favorieten en teleurstellingen van de redactie.

De E3 2016 is inmiddels alweer achter de rug. De redactie van Eurogamer Benelux blikt terug op deze editie van de gamesbeurs. Wat zijn hun favorieten en teleurstellingen? Hier vind je een overzicht van de toppers. Alle E3 2016 flops lees je op de volgende pagina.

E3 2016 - Nieuwe details Battlefield 1 onthuld

E3 2016 - Nieuwe details Battlefield 1 onthuld

Dynamisch weer en 'ultimate vehicles'.

Tijdens EA Play zijn er nieuwe details van Battlefield 1 gedeeld.

Zo laat ontwikkelaar DICE weten dat er een dynamisch weersysteem in de game zit. Het weer heeft tevens impact op de tactieken die je moet uitvoeren, zoals een dichte mist of felle zon.

Daarnaast is er veel aandacht geschonken aan het vernietigen van de omgeving. Dit gebeurt intuïtief en is toepasbaar op de gehele omgeving.

Lees meer...

E3 2016 - Alle livestreams, nieuws en games

Update: Microsoft, Ubisoft en Sony.

Het is weer die tijd van het jaar. De Electronic Entertainment Expo 2016 (E3 2016 voor de kenners) vindt vanaf 14 tot 16 juni in Los Angeles plaats. Op deze pagina geven we een overzicht van alle livestreams, bijbehorend nieuws en de nieuwste games en aankondigingen.

Battlefield 4 Final Stand DLC gratis

Tijdelijk beschikbaar.

De Final Stand DLC voor Battlefield 4 is tijdelijk gratis beschikbaar. De actie is onderdeel van de "Road to Battlefield 1" campagne, ter promotie van Battlefield 1.

De Battlefield 1 releasedatum is bekend. De game komt uit op 21 oktober 2016. Indien je de Early Enlister Deluxe-editie vooraf bestelt, kun je de game vanaf 18 oktober 2016 spelen.