STALKER 2 tijdelijk exclusief voor Xbox Series X en pc

Eindelijk weer teken van leven.

S.T.A.L.K.E.R. 2 komt eerst op de Xbox Series X en pc uit voordat het naar andere platformen komt. Dat is tijdens de Xbox Games Showcase aangekondigd.

In 2018 werd S.T.A.L.K.E.R. 2 aangekondigd, maar sindsdien was het stil. Tijdens de Xbox Games Showcase dook echter de eerste officiële trailer van de first-person shooter op.

In de beelden is onder meer de spookstad Pripyat te zien, die vlakbij de kerncentrale van Tsjernobyl ligt. In het vervolg op S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl wordt de omgeving wederom geteisterd door paranormale verschijnselen.

De openwereldshooter is onder meer via de Xbox Game Pass op de Xbox Series X en pc te spelen. Twee jaar geleden werd het jaar 2021 nog als releasejaar aangeduid, maar er is verder nog geen duidelijkheid over een concrete releasedatum.

Ontwikkelaar GSC Game World werkte tien jaar geleden al aan S.T.A.L.K.E.R. 2, maar de Oekraïense studio moest in 2011 noodgedwongen de deuren sluiten. In 2014 werd GSC Game World opnieuw opgericht, maar het gros van ontwikkelaars die aan de andere S.T.A.L.K.E.R.-games werkten zijn inmiddels overgestapt naar andere studio's.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread