Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Stalker 2 neemt 180 GB aan vrije schijfruimte in op Xbox Series X/S

Hoog tijd om wat ruimte vrij te maken.

Microsoft heeft de winkelpagina voor de Xbox-versie van Stalker 2: Heart of Chernobyl een update gegeven. Daar valt nu te lezen dat de game op de Xbox Series X/S ongeveer 180 GB aan vrije schijfruimte vereist. De Steam-pagina voor de game leert dat ook de pc-versie 150 GB aan vrije ruimte nodig heeft.

Vooral voor wie een Xbox Series S heeft, zal dit nieuws zuur zijn. Die console heeft standaard immers ongeveer 360 GB aan beschikbare ruimte. Wie Stalker 2 wil spelen, zal daar dus meer dan de helft van alle ruimte voor moeten voorzien.

Het valt niet uit te sluiten dat ontwikkelaar GSC Game World er de komende maanden nog in slaagt om de benodigde schijfruimte naar beneden te halen, maar sowieso wordt dit een veeleisende game.

De Stalker 2: Heart of Chernobyl release staat gepland voor 28 april 2022. Wie extra schijfruimte nodig heeft voor de game, kan overwegen om een van nieuwe externe SSD's voor de Xbox Series X/S te kopen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties