Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

S.T.A.L.K.E.R. 2 aangekondigd

Roadside Picnic

Ontwikkelaar GSC Game World werkt aan S.T.A.L.K.E.R. 2. Dat maakt GSC-baas Sergiy Grygorovych via Facebook bekend. De ontwikkelaar hoopt de game in 2021 uit te brengen.

"Vandaag 15.05.2018 verklaar ik officieel: GSC Game World ontwikkelt S.T.A.L.K.E.R. 2", aldus Grygorovych. Een officiële website is eveneens online gezet, maar daar staat enkel het logo en het jaartal 2021.

Verder is er nog geen informatie over de game bekendgemaakt, behalve dat S.T.A.L.K.E.R. 2 hoogstwaarschijnlijk op de Unreal Engine 4 gaat draaien. Daar hint Sergey Galyonkin van Epic Games via Twitter naar.

S.T.A.L.K.E.R. 2 is in 2010 al eens aangekondigd, maar de studio achter de game moest noodgedwongen de deuren sluiten. Een deel van de ex-medewerkers ging werken aan Survarium, Escape from Tarkov en andere onafgemaakte projecten.

In 2014 is GSC Game World opnieuw opgericht. Sindsdien heeft de ontwikkelaar aan Cossacks 3 gewerkt. Andere ex-medewerkers van de studio achter S.T.A.L.K.E.R. hebben reeds Fear the Wolves onthuld.

Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties