Fortnite World Cup en Dota 2's The International 2020 afgelast

Corona is kampioen.

Ook esports blijven niet gespaard van de coronacrisis. Vandaag zijn zowel de Fortnite World Cup als The International 2020 voor Dota 2 afgelast. Door de huidige restricties en reisbeperkingen is het volgens organisatoren Epic Games en Valve onmogelijk om de evenementen te laten doorgaan.

De finale van de Fortnite World Cup was vorig jaar met 2,3 miljoen toeschouwers nog het meest bekeken esports-evenement ooit. Toen ging de 16-jarige Kyle 'Bugha' Giersdorf met een prijzenpot van 3 miljoen dollar naar huis.

Epic Games laat de fans weten dat er in 2021 sowieso een nieuwe Fortnite World Cup komt. Dit jaar organiseert het bedrijf nog de online Cash Cups en de Fortnite Champion Series, dus esports-fans hoeven zich niet te vervelen.

Ook The International 2020 wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Normaal gezien zou het toernooi in augustus plaatsvinden. Valve geeft voorlopig geen nieuwe datum, maar ook hier lijkt het twijfelachtig dat het toernooi nog dit jaar doorgaat.

Dat ook de game-indusutrie niet gespaard blijft van corona, is al lang geen verrassing meer. Eerder deze week nog werden The Last of Us: Part 2 en Ghost of Tsushima uitgesteld omwille van het virus.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread