Skip to main content

Week-eindbazen #46

Wat spelen we dit weekend?

De najaarspiek van gamereleases loopt een beetje op zijn einde, maar er zijn nog meer dan genoeg om te spelen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Michiel - Getroffen door het Dota 2-virus

Ik dacht dat ik afgekickt was, echt waar. Vijf jaar lang heb ik weerstand geboden aan de lokroep van Dota 2, maar de game begint mij nu toch terug in zijn greep te krijgen. Momenteel test ik nog volop de Turbo-modus uit, maar het begint meer en meer te kriebelen om ook nog eens een paar klassieke wedstrijden te spelen. De spanning, de intensiteit, de 5634 dingen waar je constant rekening mee dient te houden... Ik vraag me af hoelang het duurt alvorens ik huilend in een hoekje kruip. Daarnaast moet ik zeker werk maken van een spoedcursus Russisch om de ongetwijfeld nuttige tips die mijn teamgenoten in de chat plaatsen te begrijpen.

Yvo - PlayStation Mortem

Dit weekend rond ik mijn avontuur met B.J. Blazkowicz af, en dan ben ik eerlijk gezegd wel even klaar met shooters. Behoefte aan een andere smaak, dus ik ga met de remaster van een van mijn favoriete games aller tijden aan de slag: Full Throttle. Terwijl de regen op de ruiten tikt, lig ik lekker languit op de bank met de PlayStation Vita in mijn knoesten. Een PlayStation wat? Een PlayStation Vita. Je weet wel, de handheld die Sony al jaren doodzwijgt maar ironisch genoeg de naam 'Vita' draagt.

Bruce - Voltooit zijn goddelijkheid

Oké, het heeft lang genoeg geduurd: dit weekend speel ik Divinity: Original Sin 2 uit. De game heeft me doen lachen en heeft me ontroerd. Ik ben nog steeds onder de indruk van de complexiteit van de wereld en de elegantie van de turn-based combat. Ik heb uit puur mededogen kuikens van hun ondergang gered en tegelijk voor een blinkend stukje loot kinderen geofferd. Maar nu wordt het tijd om de beste RPG van dit jaar (en misschien zelfs in jaren) af te sluiten en mijn goddelijkheid op te eisen. De andere games die op me liggen te wachten kunnen hier alleen maar blij om zijn. Ja, ik kijk naar jullie, Assassin's Creed Origins en Hand of Fate 2.

Marcel - Schudt zijn kaarten

Door de aankomende uitbreiding Kobolds & Catacombs ben ik mijn kaartencollectie in Hearthstone weer aan het afstoffen. Nog een potje en ineens is het half vier 's nachts. Eigenlijk zou ik beter moeten weten, maar die game blijft mij maar terugroepen. Voor de rest speel ik The Elder Scrolls V: Skyrim op de PlayStation 4. Gewapend met een knots en helende krachten trotseer ik als een ware Paladijn het ijskoude winterlandschap van de Nords. Nog altijd laat Bethesda's sandbox een diepe indruk achter.

Sander - Tempus Fugit

Oh wacht eens... Iis het al November? Crap, dat betekent dat Game of the Year wel HEEL dichtbij is! En ik heb nog helemaal geen idee wat ik ga kiezen! Dit weekend duik ik in mijn persoonlijke nominaties, zodat ik nog eens goed na kan denken over wat voor mij de allerbeste game van 2017 is. Dat is te zeggen, als ik mezelf niet verlies in een andere game uit m'n backlog. Goed, okay, er is geen tijd voor vluchtgedrag. Ik kan Killer is Dead ook later nog spelen. Tijd om het lijstje en een rode pen erbij te pakken. Er moet nog een hoop geschrapt worden.

Johnny - Pay to Win

Van Bloodborne is vorige week niets terecht gekomen. Er was blijkbaar een dubbel XP weekend voor Quake Champions en daar heb ik vervolgens mijn vingers aan verbrand. Ja, dat lees je goed. Ik heb in jaren niet zo'n digitaal pak slaag gehad. Uiteraard vind ik dat het aan de matchmaking ligt, maar waarschijnlijk ben ik gewoon te oud om nog competitief mee te kunnen doen. Nu ik erover nadenk, heb ik dan wel geen Bloodborne gespeeld, maar toch mijn dosis masochisme gehad. Hoe dan ook, eerdaags nodig ik Yvo wel uit voor een potje zodat ik mij weer beter kan voelen. De afgelopen week en dit hele weekend staan in het teken van de Star Wars Battlefront 2 review. Ik heb een tweede hypotheek afgesloten en domineer de online slagvelden. Ik ben misschien wel ouder, maar ik heb meer (geleend) geld om te spenderen, stelletje snotapen.

Bert - Gotta catch 'em all... again

Toen ik afgelopen week kirde van plezier door de nakende release van Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon, vroeg mijn vriendin of ik daar niet stilaan te oud voor was geworden. Een avondje goed mokken en een paar dagen later haalde ik toch gewoon alsnog mijn slag thuis. Dit weekend trek ik dus nogmaals naar het tropische Alola om mij weer aan Trials, obsessieve verzameldrang en bovennatuurlijke hanengevechten over te geven. Mr. Paws, Jasper II en de andere perfect genaamde Pokémon kunnen niet wachten om voor de zoveelste keer Champion te worden.

Nathan - Voetbalziek

Ik ben zwaar ziek. Vorige week zat ik nog maar in de incubatieperiode. Nu heeft de bacterie zich over mijn hele lichaam verspreid. Ik heb het hier over de Football Manageriensis. Mijn dokter kon me vertellen dat de belangrijkste symptomen zijn: een onweerstaanbare drang voelen om opstellingen te maken, tactisch te ijlen, koortsig een spelersgroep te managen en al hoestend de pers te woord staan. De remedie? Platte rust en geen Football Manager 2017 of 2018 meer spelen. Of wel? Nog een wedstrijdje kan toch geen kwaad?

Read this next