Dota 2

Co-opinie #2

De redactie blikt graag nog even terug.

Het is weekend, dus dan gaan de beentjes omhoog en heeft iedereen (hopelijk) geen verplichtingen. Toch blikt de redactie graag nog even terug op voor hen het meest opmerkelijke nieuws van de afgelopen week.

FIFA 18, Dota 2, PlayerUnknown's BattleGrounds en Rocket League overtreden de Nederlandse gokregels door lootboxes aan te bieden waarvan de inhoud voor echt geld door te verkopen is op externe marktplaatsen. Dat meldt de Nederlandse Kansspelautoriteit vandaag.

Week-eindbazen #46

Wat spelen we dit weekend?

De najaarspiek van gamereleases loopt een beetje op zijn einde, maar er zijn nog meer dan genoeg om te spelen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Week-eindbazen #45

Wat spelen we dit weekend?

Met al die topgames die de afgelopen weken zijn uitgekomen, is timemanagement momenteel cruciaal. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Dota 2 krijgt twee nieuwe heroes

Steek onder de gordel.

Valve heeft tijdens The International 2017 twee nieuwe heroes voor Dota 2 onthuld. Details over de heroes zijn er nog niet, enkel dat ze later jaar dit middels de Dueling Fates patch speelbaar worden.

Dota 2 update 7.0 brengt Sun Wukong

Dota 2 update 7.0 brengt Sun Wukong

Plus een gigantische metamorfose.

De nieuwste patch voor Dota 2 bevat een nieuwe hero en een gigantische lijst met veranderingen voor de game.

Patch 7.0 brengt allereerst Sun Wukong, een nieuwe hero gebaseerd op het Chinese "Journey to the West". Hij is een Melee vechter die zijn verlengbare staf gebruikt om aan te vallen. Hij kan ook over de boomtoppen van de arena springen voor een verrassingsaanval.

De gebruikersinterface van de game is aangepast. De HUD-elementen zijn kleiner en compacter geworden, zodat er meer te zien is van de arena. De shop bevat nu een lijst met veelgebruikte items voor de hero die je speelt. Ook kun je een Flying Courier kopen zonder dat je de shop hoeft te openen.

Lees meer...

Hackers kraken Dota 2 fora

Bijna twee miljoen wachtwoorden gestolen.

De officiŽle fora van Dota 2 zijn onlangs gehackt. Dit maakt online database Leaked Source bekend. De aanval vond plaats op 10 juli. In totaal zijn er 1.923.927 wachtwoorden gecomprimeerd.

The Dota 2 International 2015 - dag 2

Outsiders blijven verrassen.

Dag twee van The International 5 Main Event werd dankzij DDOS-aanvallen in grote mate getekend door technische problemen. Uiteindelijk konden na enkele uren vertraging de matches dan toch gestart worden.

The Dota 2 International 2015: dag 1

Twee ex-winnaars uitgeschakeld.

The International 5 Main Event is in volle gang. Het Dota 2-evenement opende gisteren onder luid enthousiasme van de duizenden toeschouwers in Seattle's Key Arena. Favoriete teams werden luid aangemoedigd en de spelers blaakten van zelfvertrouwen, als ook een gezonde dosis stress.

The International 2015: alles wat je moet weten

Bereid je voor op de Dota 2 Championships 2015.

The Dota 2 International 2015 (TI5) groepsfase zit erop. Nieuwe ideeŽn clashten met oude strategieŽn. Aan het einde van de vier dagen kwam niemand onverslagen uit de strijd. Drie gekwalificeerde teams halen de top acht, terwijl drie oude titelverdedigers op de rand van uitschakeling staan.

Dota 2 Reborn nu speelbaar op pc

Draait op de Source 2 engine.

De bŤtatestfase van Dota 2 Reborn is vanaf vandaag speelbaar op de pc. De Mac en Linux versies volgen snel. Dat maakt Valve via de officiŽle website bekend.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 23

Met onder andere Fallout 4, XCOM 2 en de Steam Controller.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de

Recordbedrag prijzenpot Dota 2-toernooi

Gamend miljonair worden.

Het prijzengeld van Dota 2-toernooi The International 2015 is tot een recordhoogte gestegen. Op het moment van schrijven is dit 12,3 miljoen dollar, wat omgerekend op 11,1 miljoen euro uitkomt.

Zo volg je de Dota 2 The International-livestreams

Valve introduceert Dota Newcomers Broadcast.

Valve biedt drie verschillende soorten livestreams aan om het International-toernooi van Dota 2 via internet te volgen. Een daarvan is de Dota Newcomers Broadcast, die er speciaal is voor kijkers die niet zo bekend zijn met het MOBA-fenoneem.

Steam kent acht miljoen gelijktijdige gebruikers

Terwijl de Steam Summer Sale 204 de slotfase ingaat.

De Steam Summer Sale 2014 heeft er voor gezorgd dat Valve een nieuw record heeft bereikt. Op 29 juni jongstleden telde het bedrijf meer dan acht miljoen Steam-gebruikers tegelijkertijd (via DualShockers).

Prijzenpot Dota 2-toernooi ruim vier miljoen

Grootste prijs ooit in eSports.

De prijzenpot van The International 2014 is de grens van vier miljoen dollar gepasseerd en loopt nog steeds op. Het verbreekt daarmee het record van 2,8 miljoen dollar van de vorige editie van het Dota 2-toernooi.

Dota 2 cheats, commands en training tips

Maak jezelf onoverwinnelijk, geen cooldown, extra heroes, spawn runes en creeps, manipuleer bots en meer.

Dota 2 is een waar fenomeen. Dagelijks zwelt het aantal spelers aan en op toernooien valt steeds meer geld te winnen. Na League of Legends en Heroes of Newerth lijkt Dota 2 de nieuwe koning van de moba-game te zijn. Koning van een erg competitief genre en voor beginners blijft het toch even zoeken naar de juiste strategie. Daarom vind je hier een lijstje met cheats en training tips, die je kan gebruiken op bepaalde servers of in training-games. Daarmee kan je de match verder naar eigen wens veranderen en de omstandigheden creŽren die jij nodig hebt om je vaardigheden te verbeteren.

Ontwikkelaar en uitgever Blizzard heeft de domeinnaam www.projectblackstone.com geregistreerd. De voorlopig nog lege pagina zal waarschijnlijk binnen een bepaalde tijd gelinkt worden aan ťťn van de toekomstige games van de studio. De vraag is welke dat zal worden.

Dota 2 definitief bevestigd als free to play

Valve komt wel met een "Dota 2 Store".

Valve heeft bevestigd dat Dota 2 free to play wordt. De MOBA game van Valve wordt dus gratis om te spelen. Er komt wel een Dota 2 Store, maar Valve benadrukt dat hier enkel cosmetische elementen zullen worden verkocht. Alle champions blijven gratis, en niemand zal voordelen krijgen via de winkel.

DOTA 2 wordt free to play... met een twist

Gabe blijft mysterieus doen.

DOTA 2, Valve's langverwachte game in het MOBA-genre (denk League of Legends of Heroes of Newerth), wordt free to play. Dat bevestigde Gabe Newell, hoofd van Valve, tijdens een podcast. Gabe vertelde er meteen bij dat we wel enkele twists mogen verwachten aan het originele free-to-play model, dat vaak een shop inhoudt waar je skins of xp boosts kan kopen.

Blizzard betwist Valve's Dota-patent

En start rechtszaak op.

'Defense of The Ancients' of kortweg DOTA is het fenomeen dat startte als een mod voor Blizzards Warcraft 3, maar uitgroeide tot een succes dat de laatste jaren games als League of Legends en Heroes of Newerth voortbracht. Valve haalde zowel Eul als IceFrog, de bedenker en ťťn van de ontwikkelaars achter Defense of The Ancients, naar z'n studio waar zij sindsdien samen met Valve aan een opvolger, Dota 2, werken.

Dota 2 plannen gewijzigd

Release valt allicht wat vroeger.

Waar Diablo III z'n release wat vooruitschuift en meer tijd uittrekt voor het bŤtastadium, lijkt het erop dat Valve het omgekeerde wil gaan doen voor Dota 2. Op de blog gewijd aan de nieuwe Defence of The Ancients game licht IceFrog een tipje van de sluier op.

Dota 2 waarschijnlijk pas in 2012

Schrijf je nu in voor de beta.

Je moet het Valve nageven, die mannen weten hoe ze in stijl hun game op het publiek moeten loslaten. Na de aankondiging van DotA 2 eind vorig jaar volgden er enkele maanden radiostilte. Geen screenshots, geen misleidende teasers en al helemaal geen trailers of ingame beelden. Tot deze week, want alles wordt momenteel uit de kast gehaald om de bezoekers van de Gamescom-beurs in Keulen attent te maken op de aanwezigheid van de game.

Dominion update voor LoL

Dominion update voor LoL

Unieke nieuwe gamemode.

League of Legends (LoL), de gratis DotA game van Riot Games krijgt er een grote update bij. De zogenaamde Dominion update voegt een unieke gamemode toe, namelijk "Dominion". Het is hierbij de bedoeling dat je team zo lang mogelijk de 3 checkpoints op de map controleert. Wanneer je een checkpoint controleert verzamel je punten en het team met de meeste punten wint (denk aan Battlefield 2). De ontwikkelaars maken zich sterk dat het de grootste update ooit is voor LoL. Bovendien blijft de game helemaal free-to-play.

LoL is een game geÔnspireerd op de bekende Defence of the Ancients (DotA) mod voor Warcraft III. Het vormt een genre apart, samen met Heroes of Newerth en de aankomende DotA game van Valve. In de game controleer jij een champion en moet je samen met je team vijandige champions en minions vernietigen. Dit zorgt voor leuke RTS gameplay.

Een trailer voor de nieuwe update kunnen jullie hier vinden.

Lees meer...

Dota 2 te zien op Gamescom

Er is 'een' RTS te zien van Valve

De site van de Gamescom, Europa's grootse gamebeurs in Keulen, meldt sinds kort een interessant nieuwtje. Er wordt namelijk aangekondigd dat Valve op de beurs een strategie-game zal tentoonstellen.

Nieuwe DotA-game op komst

RTS/RPG-game op planning voor 2011.

Klaar voor een nieuwe verslaving voor 2011? Wel, dan heb ik goed nieuws voor je, want Valve zal in samenwerking met ontwikkelaar IceFrog het spel Defence of the Ancients 2 (DotA2) maken.