Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Co-opinie #2

De redactie blikt graag nog even terug.

Het is weekend, dus dan gaan de beentjes omhoog en heeft iedereen (hopelijk) geen verplichtingen. Toch blikt de redactie graag nog even terug op voor hen het meest opmerkelijke nieuws van de afgelopen week.

Yvo - Fuck the system

Vorig weekend vond in de US of (NR)A een shooting plaats waarbij enkele doden vielen. Alweer. Dit keer was een Madden-toernooi het bloederige strijdtoneel. Zoals vaker in dit soort schrijnende gevallen vervalt de conservatieve media in de uitgekauwde 'gamen is satanisch vertier' dan wel 'guns don't kill people'-retoriek. Wanneer buigen deze wereldvreemden zich eens over het feit dat iemand met serieuze psychische problemen niet fatsoenlijk geholpen wordt? En dat nota bene een bekende van de politie via de legale weg een handwapen kan aanschaffen? Onbegrijpelijk.

Michiel - De vraag van elf miljoen

Team OG won vorig weekend met glans The International 2018, het grootste Dota 2-toernooi van het jaar. Minstens even indrukwekkend als de speelstijl van het winnende team is echter de prijzenpot van The International die jaar na jaar verder aandikt. OG ging dit jaar immers naar huis met meer dan 11 miljoen dollar. In totaal is er tijdens het toernooi aan alle teams samen zelfs meer dan 25 miljoen dollar uitbetaald, meteen goed voor de grootste prijzenpot ooit voor een eSports-evenement. Keer op keer verbaas ik mij over de toenemende interesse voor eSports, zelfs door mensen die voor de rest weinig interesse tonen in videogames. Dat is uiteraard alleen maar goed nieuws voor de verdere groei van de gamesector wereldwijd. En wie weet, misschien sta ik met een beetje meer oefening volgend jaar wel zelf te blinken op het podium van The International 2019?

Carl - Het slagveld van oktober

EA is bang. Zo bang, zelfs, dat de uitgever zijn eindejaars mega-blockbuster niet langer in oktober uitbrengt, maar in november. De Battlefield 5 release is namelijk uitgesteld. Volgens ontwikkelaar DICE om de gameplay nog scherper te stellen, maar volgens geruchten is de echte reden dat de game ver onder de verwachtingen presteert wat betreft pre-orders. Dat hoeft niet te verrassen wanneer je bedenkt dat de enorme Star Wars Battlefront 2 loot box controverse minder dan een jaar geleden plaatsvond. De overdreven aandacht die Battlefield 5 previewfootage aan customization schonk, deed de game eveneens geen deugd. Niet alleen ruikt het naar microtransacties, of op z'n minst willekeurige supply drops, maar het vormt een complete stijlbreuk met Battlefield 1 dat waarschuwde voor de gruwel van oorlog. Maar goed, in november kun je de gruwelijkste oorlog in Europa in felroze pakjes en met robotarmen beleven, tijdens een launch die niet langer gesandwicht is tussen Red Dead Redemption 2 en Call of Duty: Black Ops 4. Ja, EA is bang.

Johnny - De boze wereld van nu

Eindelijk zijn de eerste gameplaybeelden van Cyberpunk 2077 getoond. Waar de meeste ontwikkelaars een trailer van een paar minuten uitbrengen, doen de Polen weer hun eigen ding en laten ze gelijk 48 minuten zien. Ik heb het inmiddels drie keer bekeken en krijg er eerlijk niet genoeg van. Helaas wordt het enigszins overschaduwd door het gedoe eromheen. Na eerder wat controverse rondom een 'grap' van de ontwikkelaar op Twitter, ging veel van de aandacht bij het tonen van de personage-editor volledig naar eventuele transgenderopties. De pers haakte daar op in, aangezien die mogelijkheid niet voorhanden is. Daarnaast moesten we er constant aan herinnerd worden dat de game nog in ontwikkeling is, voordat de studio weer een 'downgrade'-debacle over zich heen krijgt. Aangezien Spider-Man nu in de spotlight staat omdat de plassen water er anders uitzien, is dat wellicht maar goed ook. Zonder op iemand zijn tenen te trappen, is het gewoon jammer dat we niet meer met zijn allen van iets kunnen genieten zonder dat iemand ergens boos over is.


Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 5

PS4, Xbox One, PC

Cyberpunk 2077

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

See 2 more

Dota 2

PC, Mac

Madden NFL 19

PS4, Xbox One

Related topics
Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.
Reacties