Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pillars of Eternity 2: Deadfire krijgt turn-based modus

Deze week nog.

Obsidian Entertainment heeft een turn-based modus aangekondigd voor Pillars of Eternity 2: Deadfire aangekondigd. De betà-versie van de modus is vanaf 24 januari beschikbaar als gratis update voor de game. Het is nog niet duidelijk wanneer de definitieve versie van de modus uitkomt.

Volgens de ontwikkelaar biedt de turn-based modus 'een fundamenteel andere ervaring'. Een initiatiefsysteem bepaalt welk personage wanneer mag aanvallen. Daarnaast zoomt de camera in de nieuwe modus dichter in op de combat en is het eenvoudiger om je personages te positioneren.

Het is niet mogelijk om de nieuwe modus uit te proberen in een reeds bestaande campaign. Ervaren spelers dienen dus een nieuwe campaign te starten. Volgens hoofdontwikkelaar Josh Sawyer biedt de turn-based combat echter ook voor die spelers een heel nieuwe ervaring.

Er is meer Pillars of Eternity-gerelateerd nieuws. Zo raakte vorige maand bekend dat Pillars of Eternity 2: Deadfire naar consoles komt. Ook is het intussen geweten dat Microsoft Obsidian Entertainment heeft gekocht.

Read this next