Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft koopt Inxile Entertainment en Obsidian Entertainment

Are you not entertained?

Microsoft maakt bekend dat het bedrijf zowel Inxile Entertainment als Obsidian Entertainment heeft gekocht. Eerder dit jaar kocht Microsoft ook Ninja Theory, Playground Games, Undead Labs en Compulsion Games. Dankzij de investeringen heeft het bedrijf nu dertien interne studio's.

Beide ontwikkelaars staan bekend om hun RPG's en crowdfunding successen. Inxile wist met behulp van fans de ontwikkeling van Wasteland 2, Torment: Tides of Numenera en The Bard's Tale IV: Barrows Deep te financieren, echter vielen de verkoopresultaten tegen.

Obsidian is in het verleden ingehuurd voor de ontwikkeling van games zoals Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords en Fallout: New Vegas. Daarnaast kon de studio dankzij crowfunding de isometrische RPG's Pillars of Eternity en Tyranny maken.

Het gerucht ging al langer dat Microsoft Obsidian ging kopen. Het bedrijf mist ontwikkelaars die in RPG's gespecialiseerd zijn. Daarnaast is het gezien de financiële uitdagingen geen verrassing dat beide ontwikkelaars hun onafhankelijk hebben opgegeven.

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties