Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Avowed is een nieuwe first-person RPG van Obsidian Entertainment

Skyrim in de wereld van Pillars of Eternity?

Tijdens de Xbox Games Showcase heeft Obsidian Entertainment Avowed aangekondigd, een first-person RPG in de wereld van Pillars of Eternity. Een releasedatum is er nog niet, maar de game komt in elk geval uit voor pc, Xbox One en Xbox Series X.

In de aankondigingstrailer krijgen we alvast een eerste blik op de gameplay. Zo is het mogelijk om tegelijkertijd een wapen en magie te hanteren, waardoor de game sterk doet denken aan Skyrim. Avowed is op dat vlak dan ook een flinke stijlbreuk met de vorige Pillars of Eternity-games, die een isometrisch perspectief gebruikten.

Het is alvast niet de eerste keer dat Obsidian Entertainment zich aan een grotere first-person RPG waagt. In 2010 maakte de studio furore met Fallout: New Vegas. Vorig jaar kreeg die game een spirituele opvolger in de vorm van The Outer Worlds. Onze The Outer Worlds review lees je op de site.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties